Φ. Φόρτωμας: «Θέτουμε τις βάσεις για έναν βιώσιμο τουρισμό, τον τουρισμό που μας αξίζει»

Άκης Αξαόπουλος
26/05/2020 01:24
 
 
 

 

Για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η εθνική και οι κατά τόπους οικονομίες, μίλησε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο: «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη», το οποίο ψηφίσθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Φόρτωμας, έκανε αντίστοιχες παρεμβάσεις στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, μιλώντας επί της αρχής και επί των άρθρων του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Όπως αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Βουλευτής Κυκλάδων, μέσω του εν λόγω νομοθετήματος, τίθενται ισχυρές βάσεις για την ανάπτυξη του βιώσιμου ποιοτικού τουρισμού, με την ταυτόχρονη ανάδειξη και προστασία του πλούτου της χώρας, την αύξηση της οικονομικής απόδοσης και του κατά κεφαλήν εισοδήματος ανά τουρίστα.

Οι διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου, βελτιώνουν και ενισχύουν το θεσμικό πλαίσιο του τουρισμού, ενώ οι δύο βασικοί του άξονες περιλαμβάνουν, α) την εισαγωγή ενός ξεκάθαρου και αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου, που στοχεύει στην ανάπτυξη του glamping, του καταδυτικού, ιαματικού και θαλάσσιου τουρισμού, β) την επίλυση κρίσιμων θεσμικών ζητημάτων χωροταξικής, αλλά και διοικητικής φύσης, με σκοπό την προώθηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τη διόρθωση πολλών ατελειών του προηγούμενου θεσμικού πλαισίου.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων έκανε αναφορά σε ειδικότερα και σημαντικά ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των καταδυτικών πάρκων, την αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού, την αντιμετώπιση της υπεραλίευσης, τη διαχείριση των λιμένων, την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού, την προσέλκυση τουριστών υψηλής εισοδηματικής στάθμης και τη βελτίωση των θαλάσσιων υποδομών. Όλα τα παραπάνω πρόκειται να ενισχύσουν την οικονομία της χώρας μας, ενώ θα συμβάλουν στην ενίσχυση των νησιωτικών, αλλά και των παράκτιων περιοχών, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Φόρτωμας, μίλησε και για ζητήματα τοπικού χαρακτήρα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη ρύθμιση του άρθρου 28 το οποίο προωθεί τον εκσυγχρονισμό του λιμένα Τούρλου Μυκόνου, όπως και του άρθρου 55 που ενσωματώνει τη λειτουργία συστήματος τηλεϊατρικής στα Κέντρα Ιαματικού Τουρισμού, όπως είναι η Κύθνος, η Κίμωλος, η Μήλος και άλλα νησιά.

«Το παρόν νομοσχέδιο θέτει τις βάσεις για έναν βιώσιμο και ποιοτικό τουρισμό και έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας. Η Κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα της θητείας της επενδύει στις πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος και κατ΄ επέκταση του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Μέσα από αυτό το νομοσχέδιο λοιπόν, αποδεικνύει έμπρακτα ότι κινείται σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση επενδύοντας στην επόμενη ημέρα που θα είναι σαφώς πιο δυναμική για τον κλάδο», είπε ο Βουλευτής Κυκλάδων.

(Visited 43 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*