Ο Τέρενς Κουίκ στη Σύρο: «Θα μπούμε στη Βουλή με ψηλά το κεφάλι»

admin
16/09/2015 13:49
 
 
 

Ταξίδι – «αστραπή» πραγματοποίησε σήμερα στη Σύρο ο επικεφαλής Επικοινωνίας και τέως υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, προκειμένου να παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου το ψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛ. στις Κυκλάδες.

Πλαισιωμένος από τους δύο Συριανούς υποψήφιους βουλευτές Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη (που είναι και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου) και Μαργαρίτα Φωσκόλου, αλλά κι από τοπικά στελέχη των ΑΝ.ΕΛ., ο κ. Κουίκ αρχικά έπλεξε το εγκώμιο των Μέσων Ενημέρωσης της περιφέρειας, τα οποία «κρατούν ψηλά τη σημαία της αντικειμενικότητας», σε αντίθεση με τα ΜΜΕ της Αθήνας που υπηρετούν – όπως είπε – διαπλεκόμενα συμφέροντα και κάνουν «βρώμικο πόλεμο» στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Τον Γενάρη μπήκαμε στη Βουλή με το κεφάλι ψηλά, έτσι θα μπούμε και τώρα. Θα είμαστε το αναγκαίο καλό – και σε αυτές τις εκλογές, είμαστε όσο ποτέ άλλοτε το αναγκαίο καλό» δήλωσε ο κ. Κουίκ.

Τουρισμός, πρόωρες συντάξεις, ΦΠΑ

Εν συνεχεία – και με αφορμή τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο ανθρώπων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον τουρισμό – ο κ. Κουίκ χαρακτήρισε τον τουρισμό ως «την πεμπτουσία της ευρωστίας στην Ελλάδα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργο που επιτέλεσε η Έλενα Κουντουρά (βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.) ως υπουργός Τουρισμού.

Τη θέση του κόμματος του για τις πρόωρες συντάξεις διατύπωσε έπειτα, υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει να τελειώνει η ιστορία των πρόωρων των συντάξεων», με εξαίρεση τα λεγόμενα βαριά επαγγέλματα, όπως π.χ. οι οικοδόμοι και οι μεταλλωρύχοι.

Τέλος, για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, επεσήμανε ότι, εφόσον οι ΑΝ.ΕΛ. βρεθούν ξανά στην κυβέρνηση, θα αναζητήσουν ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να επιστρέψει ο ΦΠΑ στο παλιό καθεστώς.

 

«Προτιμήσαμε να σώσουμε την πατρίδα μας

Την άποψη ότι η υπογραφή του 3ου μνημονίου δημιούργησε «ψυχολογικό πρόβλημα στον κόσμο των ΑΝ.ΕΛ.» εξέφρασε ο κ. Κουίκ, ο οποίος εξήγησε τους λόγους που προχώρησε σε αυτή την απόφαση το κόμμα του.

«Προτιμήσαμε να βάλουμε την πατρίδα πάνω από το κόμμα και να πνίξουμε τον εγωισμό μας […] Προτιμήσαμε να εμποδίσουμε το Grexit και να μην οδηγηθούμε στο χάος […] Θέλαμε να γλυτώσουμε την πατρίδα μας» δήλωσε μεταξύ άλλων, καλώντας τους ψηφοφόρους να στηρίξουν για ακόμη μια φορά τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ώστε να εμποδίσουν την επιστροφή της διαπλοκής και της διαφθοράς.

«Ο Καμμένος δεν είναι γαντζωμένος στην εξουσία»

Απαντώντας σε ερώτηση του naxostimes.gr σχετικά με το ποια θα είναι η μοίρα του κόμματος αν δεν καταφέρει να μπει στη Βουλή, μιας και ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, θα αποσυρθεί από την πολιτική, ο κ. Κουίκ απάντησε ότι οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν σε συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ειδικότερα για τον κ. Καμμένο τόνισε ότι «έχει την εντιμότητα να μην μένει γαντζωμένος στην εξουσία και θα πρέπει να είναι στη Βουλή γιατί είναι πατριώτης και απέδειξε ότι τιμά τη θέση του υπουργού Άμυνας που του εμπιστεύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας». «Η Άμυνα ανήκει στους Έλληνες και όχι στην τρόικα» είπε ο κ. Κουίκ και πρόσθεσε ότι ο κ. Καμμένος, ως υπουργός Άμυνας, έστειλε 19 υποθέσεις διαφθοράς στον Εισαγγελέα.

Άσκησε δε, δριμεία κριτική στον κ. Σαμαρά, για τον οποίο επεσήμανε ότι κατέστρεψε το ιστορικό κόμμα της ΝΔ.

 

«Δεν μπορείς να σκορπίζεις “θα” τρεις μέρες πριν τις εκλογές»

Σημειώνεται ότι πριν τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Κουίκ επισκέφθηκε τόσο το ναυπηγείο του Νεωρίου (όπου συνομίλησε με εκπροσώπους των εργαζομένων και της διοίκησης), όσο και τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στη συνάντηση του με τους εργαζόμενους του ναυπηγείου, είπε χαρακτηριστικά ότι δεν τους υποσχέθηκε τίποτα, αφού «δεν μπορείς τρεις μέρες πριν τις εκλογές, να σκορπίζεις “θα”». Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι είτε εκλεγεί, είτε όχι, θα προσπαθήσει στο να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Όσον αφορά στη συνάντηση του με τον κ. Μαραγκό, έκανε γνωστό ότι συζήτησαν την επέκταση του αεροδρομίου της Σύρου και το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου, στο οποίο ο δήμαρχος επιθυμεί μακροπρόθεσμα να συγκεντρώσει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Σύμφωνα όμως με τον κ. Κουίκ, μια δωρεάν παραχώρηση στο δήμο Σύρου-Ερμούπολης χωρίς ανταλλάγματα δεν είναι εφικτή.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κουίκ αναχώρησε με το πλοίο της γραμμής για την Τήνο, όπου θα είχε επαφές με τη δημοτική αρχή και στελέχη της τοπικής κοινωνίας.

 

 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*