Νίκος Συρμαλένιος: «Άθλιο και περιβαλλοντοκτόνο το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος»

syrmalenios vouli
Newsroom
05/05/2020 20:51
 
 
 

 

Σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο, ο οποίος κατέθεσε στα Πρακτικά της Βουλής επιστολή των δημάρχων του Νοτίου Αιγαίου που ζητούν την απόσυρσή του.

Στην ομιλία του ο βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε για τους χιλιάδες πολίτες που ζήτησαν την απόσυρσή του και επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δολοφονεί το περιβάλλον, εκμηδενίζοντας το τοπίο και την βιοποικιλότητα στο όνομα των επενδύσεων, ενώ παράλληλα αγνοεί πλήρως τις επιταγές για βιώσιμη ανάπτυξη.

Όσον αφορά στα δυο ζητήματα που απασχολούν τα νησιά, ο κ. Συρμαλένιος ανέφερε ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο, τα αιολικά βιομηχανικά πάρκα θα μπορούν να εγκαθίστανται αδιακρίτως ακόμη και σε περιοχές NATURA, ενώ θα αγνοείται και το κριτήριο της φέρουσας ικανότητας και του χωρικού σχεδιασμού που – υποτίθεται – ότι θα καθοριστεί με το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ (που όμως δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια). Επίσης, συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση τινάζει στον αέρα όλη τη μέχρι σήμερα προσπάθεια κατάρτισης και ανάρτησης των δασικών χαρτών, αφού νομιμοποιούνται αυθαίρετα μέσα σε δασικές περιοχές.

Για το μεγάλο πρόβλημα της ίδρυσης του περιφερειακού ΦΟΣΔΑ, ο βουλευτής επισήμανε ότι η κυβέρνηση μεταφέρει όλη την περιουσία και την αρμοδιότητα των δήμων για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε έναν περιφερειακό φορέα, ανώνυμη εταιρεία, με ανομολόγητο στόχο την ιδιωτικοποίηση. Πρόσθεσε δε, ότι υπήρξε λαθροχειρία με ένα έγγραφο που υπέγραψε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου κ. Καμπουράκης, ότι δήθεν όλοι οι δήμοι είναι ομόφωνοι, καταθέτοντας στη Βουλή επιστολή των δημάρχων του Νοτίου Αιγαίου που ζητούν την απόσυρσή του επίμαχου άρθρου.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου

(Visited 211 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*