Περιοδεία της υποψήφιας βουλευτή Χριστίνας Ευθυμιάτου στην Τήνο

admin
14/09/2015 14:26
 
 
 

Περιοδεία στην Τήνο πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο που πέρασε η Χριστίνα Ευθυμιάτου, υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες υποστηριζόμενη από τους Οικολόγους Πράσινους.

Η συντονίστρια της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκε με πολίτες του νησιού στον Πύργο, την Καλλονή και την Χώρα της Τήνου, με τους οποίους συζήτησε τα μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα της πολιτικής συγκυρίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και τα προβλήματα της Τήνου.

Από την πλευρά της, η υποψήφια βουλευτής τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη συνέχειας, αλλά και ουσιαστικής ενδυνάμωσης της μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, για ριζικές αλλαγές στη διακυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη.

«Μια συνέχεια που θα πρέπει να αναζητηθεί με έμφαση στους στόχους της οικονομικής, κοινωνικής αλλά και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, αλλά και επιμονή στον πολιτικό διάλογο και τη σύνθεση απόψεων και προτάσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη» δήλωσε η κ. Ευθυμιάτου, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι Οικολόγοι Πράσινοι αποφάσισαν να στηρίξουν εκ νέου τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες και άλλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

 

Στην κορυφή της ατζέντας η διαχείριση των απορριμμάτων

Ειδικότερα, τέθηκε το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στα νησιά και το πώς μπορεί να λυθεί μέσα από τη μείωση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων, την υποστήριξη των δήμων, αλλά και των κοινωνικών συμμετοχικών πρωτοβουλιών που σχεδιάζονται για τη δημιουργία τοπικής απασχόλησης. Οι νέες κατευθύνσεις προωθούνται και ενισχύονται από τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό (ΕΣΔΑ) που ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την ενεργή συμμετοχή των Οικολόγων Πράσινων και του Αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη.

Τέλος, η υποψήφια βουλευτής επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις του καινοτόμου εγχειρήματος για διαλογή στην πηγή με κοινωνική συμμετοχή που επιχειρείται εδώ και τρία χρόνια στην Τήνο, μέσα από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλλονή-Κελλιά.

 

 

(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*