Περιοδεία του Ποταμιού σε Άνδρο, Ίο, Νάξο και Σαντορίνη

admin
10/09/2015 14:51
 
 
 

Σε Άνδρο, Ίο, Νάξο και Σαντορίνη βρέθηκαν τις προηγούμενες οι υποψήφιοι βουλευτές με «Το Ποτάμι» Νικολίτσα (Λίλη) Αγγελοπούλου και Μάριος Βαζαίος, στο πλαίσιο της προεκλογικής ενημέρωσης και παρουσίασης των θέσεων του κόμματος.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας της κ. Αγγελοπούλου ήταν η Άνδρος, όπου μαζί με εθελοντές του Ποταμιού συναντήθηκε με κατοίκους του νησιού, με τους οποίους συνομίλησαν για τα τοπικά προβλήματα (ανεργία, ανασφάλεια στον τομέα της υγείας) και την πολιτική κατάσταση της χώρας, καθώς και για τις λύσεις που προτείνει το Ποτάμι.

Η υποψήφια βουλευτής επισκέφθηκε το Γαύριο, το Μπατσί και τη Χώρα της Άνδρου, ενώ βρέθηκε και στο (υποστελεχωμένο) Κέντρο Υγείας του νησιού. Τελευταίος σταθμός της ήταν τα Αποίκια. Εκεί παρέστη στην πρώτη μέρα την εκδηλώσεων της γιορτής του νερού στην πηγή της Σάριζας και συζήτησε με κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού για τις επιπτώσεις των capital controls στις επιχειρήσεις τους.

Επόμενος σταθμός η Ίος

Στη συνέχεια, η κ. Αγγελοπούλου περιόδευσε στην Ίο. Αρχικά, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, όπου διαπίστωσε τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ δεν λειτουργούν και βασικά τμήματα, όπως το μικροβιολογικό εργαστήριο.

Ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο Μιχάλη Πετρόπουλο, ο οποίος επικέντρωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ίος στη στελέχωση του Κέντρου Υγείας και την επέκταση του λιμανιού.

Από τις συζητήσεις με κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού, η κ. Αγγελοπούλου «εισέπραξε» τη λύπη τους για την κατάργηση κοινωνικών δομών (Βοήθεια στο Σπίτι, παιδικός σταθμός και βιβλιοθήκη), αλλά και την έντονη αγωνία τους για την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, παρά το γεγονός ότι την Ίο επισκέπτεται αρκετά μεγάλος αριθμός τουριστών.

Επίσης, η υποψήφια βουλευτής συναντήθηκε και με τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Πουσσαίο, ο οποίος κατέθεσε τη μεγάλη εμπειρία του στα προβλήματα του νησιού και των Κυκλάδων.

Βασικό πρόβλημα της Νάξου η Υγεία

Το θέμα της υγείας κυριάρχησε στην επίσκεψη της κ. Αγγελοπούλου στη Νάξο. Η κ. Αγγελοπούλου επισκέφθηκε το νοσοκομείο του νησιού, το οποίο αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό (όπως π.χ. έλλειψη παιδιάτρου και αναισθησιολόγου) που το αναγκάζουν να λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει αρμόδιος υπάλληλος για να στελεχώσει το γραφείο οικονομικών και προμηθειών. Τέλος, υπάρχει αδυναμία και στην κάλυψη των βαρδιών του ΕΚΑΒ.

Στην συνέχεια, η Λίλη Αγγελοπούλου και ο Μάριος Βαζαίος περιόδευσαν στο νησί. Ειδικότερα, στο Χαλκί συζήτησαν με κατοίκους και επιχειρηματίες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κυρίως μετά την επιβολή των capital controls. Ακολούθησε επίσκεψη στη Χώρα Νάξου και αναλυτική συζήτηση με εθελοντές και φίλους του Ποταμιού για το πρόγραμμα και τις λύσεις που προτείνει το Ποτάμι.

 

Συναντήσεις και επαφές στη Σαντορίνη

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν η Σαντορίνη, όπου η Λίλη Αγγελοπούλου και ο Μάριος Βαζαίος έδωσαν συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο κ. Ζώρζο και την αντιδήμαρχο κ. Μπελλώνια, παρουσία και του κ. Μπάρδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα του δήμου Σαντορίνης (διαχείριση του τουριστικού προϊόντος με έμφαση στον ποιοτικό τουρισμό, διαχείριση σκουπιδιών, θέματα στελέχωσης των δομών Υγείας-ΕΚΑΒ-λειτουργία νοσοκομείου, περιβαλλοντικά θέματα-δόμηση), με τους δύο υποψήφιους να κάνουν γνωστές τις θέσεις του Ποταμιού και τις λύσεις που προτείνει.

Αναλύθηκε η πάγια θέση του Ποταμιού για τον εξορθολογισμό και τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, με την ταυτόχρονη κατάργηση των φόρων μεταβίβασης των ακινήτων, ενώ τονίστηκε και η μεταρρύθμιση που προτείνεται στη δημόσια διοίκηση που θα έβαζε τέλος στην γραφειοκρατία και θα έκανε το κράτος λειτουργικό.

Στη συνέχεια, οι δύο υποψήφιοι επισκέφθηκαν το παλαιό εργοστάσιο τομάτας SAF που σήμερα λειτουργεί ως πρότυπος χώρος πολιτισμού, ενώ παρέστησαν και στην απονομή των μουσικών βραβείων του διεθνούς παιδικού φεστιβάλ κλασικής μουσικής στο Μέγαρο-Μουσείο Γκύζι και στο Λαογραφικό Μουσείο όπου συνάντησαν τον ιδρυτή του Εμμανουήλ Λιγνό.

Η επίσκεψη στη Σαντορίνη ολοκληρώθηκε με μια βόλτα στην Καλντέρα και με συζήτηση με επιχειρηματίες, αλλά και με το συμπέρασμα ότι το κόστος της πρόσφατη κρίσης και τα capital controls έχουν ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του ελληνικού ποιοτικού τουρισμού.

(φωτό: από τη σελίδα της κ. Αγγελοπούλου στο Facebook)

 

(Visited 31 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*