Ο Νίκος Μανιός στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ: «Να δώσουμε εξηγήσεις σε κάθε Έλληνα για την υπογραφή του μνημονίου»

admin
01/09/2015 6:59
  •  
  •  
  •  

Την παραδοχή ότι ο ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ για υπογραφή μνημονίου διατύπωσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός κατά την ομιλία του στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι ήταν και «η στρατηγική επιλογή» της κυβέρνησης προκειμένου «να εξασφαλίσει το μέγιστο καλό για τον ελληνικό λαό σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης. Επιπλέον, ο κ. Μανιός τόνισε ότι πρέπει να κρατηθεί ζωντανός ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην υπάρξουν περιθώρια για διχόνοια «από καθήκον απέναντι στην ιστορία μας κι απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

Η ομιλία του κ. Μανιού έχει ως εξής:

Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε εξηγήσεις σε κάθε Έλληνα πολίτη, σε κάθε βιοπαλαιστή, στη νέα γενιά που μας εμπιστεύτηκε το πώς άνθρωποι Αριστεροί με ιστορία αγώνων υπέγραψαν μνημόνιο.

Αποφασίστηκε από όλους η μάχη να δοθεί μέσα στους θεσμούς. Αυτό είναι και το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελληνική κοινωνία από το 1981 και ύστερα επέλεξε την ένταξη και παραμονή της χώρας στην Ευρωπαική Ένωση και οι συμφωνίες που υπογράφηκαν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις έκαναν την δυνατότητα αποχώρησης σχεδόν αδύνατη εκτός αν παίρναμε την απόφαση εξόδου από την Ευρωπαϊκή και νομισματική ένωση.

Δεν μας έδωσε ο Ελληνικός λαός τέτοια εντολή.

Το ότι υπογράψαμε το μνημόνιο ήταν μία ήττα απέναντι στις διακηρύξεις, αλλά ήταν συγχρόνως και η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης της Aριστεράς προκειμένου να εξασφαλίσει το μέγιστο καλό για τον Ελληνικό λαό σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης. Στη μάχη που δόθηκε για πρώτη φορά η Αριστερά συνδιαμόρφωσε προτάσεις με στόχο μια συνεχή διαπραγμάτευση προς όφελος πάντα του λαού μας.

Οφείλουμε να συνεννοηθούμε να κρατήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ζωντανό όχι για τις καρέκλες, όπως κάποιοι νομίζουν, αλλά από καθήκον απέναντι στην ιστορία μας, απέναντι στην Ελληνική κοινωνία.

Οφείλουμε να μην σπείρουμε τις αιτίες της επόμενης διαφωνίας δίνοντας έναν τίμιο αγώνα και υλοποιώντας σε συγκεκριμένους χρόνους τα ελάχιστα από αυτά που έχουμε διακηρύξει. Οφείλουμε την κούραση της αμφιβολίας να την αντικαταστήσουμε με την ηθική και τη πράξη της Αριστεράς.

(Visited 9 times, 1 visits today)