“Ναξιώτης” ο νέος υπουργός Εργασίας

admin
28/08/2015 09:19
 
 
 

Ορκίζεται σήμερα το μεσημέρι η νέα κυβέρνηση υπό την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου. Νέος υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο αρεοπαγίτης Δημήτρης Μουστάκας, ο οποίος έχει άμεση σχέση με τη Νάξο και πιο συγκεκριμένα με την Απείρανθο.

Ο Δημήτρης Ι. Μουστάκας γεννήθηκε στο Αχλάδι της Β.Α. Εύβοιας. Τελείωσε το Λύκειο Λίμνης Εύβοιας το 1966 και στη συνέχεια, φοίτησε στη σχολή Υπενωματαρχών. Παράλληλα πέτυχε και στη Νομική σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Όταν μετά από εξετάσεις προήχθη στο βαθμό του Ενωματάρχη, τοποθετήθηκε διοικητής – αστυνόμος στον τότε σταθμό της χωροφυλακής Απειράνθου Νάξου (Μάρτιος 1970). Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι τον Οκτώβριο του 1971 οπότε και παραιτήθηκε από το σώμα της αστυνομίας. Το παραπάνω διάστημα στάθηκε αρκετό ουτοσώστε να γνωρίσει και να παντρευτεί την Απεραθίτισα Διαλεχτή Κληρονόμου (του Ματθαίου Στοβάκη) με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά κι έτσι να γίνει… Απεραθίτης! 

Στο μεταξύ περάτωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο και μετά από εξετάσεις εισήλθε στο Δικαστικό σώμα το 1974, στο οποίο παρέμεινε μέχρι πρόσφατα με τον ανώτατο βαθμό του Αρεοπαγίτη.

Ο νέος Υπουργός Εργασίας ασχολείται παράλληλα με τη λογοτεχνία (ποίηση, πεζό λόγο) έχοντας εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές, ενώ τελευταία κυκλοφόρησε το βιβλίο του “Μικρή Οδύσσεια και άλλες ιστορίες” στη σειρά “Παιδική Λογοτεχνία” των εκδόσεων Λιβάνη.

Ως συγγραφέας έχει τιμητικές διακρίσεις από σχετικούς φορείς. Στο τέλος του βιβλίου του, ο ανώτατος δικαστικός συγγραφέας και υπουργός εργασίας σήμερα, εκφράζοντας τον ψυχικό του κόσμο και την ευαισθησία του, θέλοντας να “δικαιολογήσει” την ανάγκη δημοσίευσης των αναμνήσεων του, λέει χαρακτηριστικά: “Οι αναμνήσεις μες το νου, αστράκια μύρια τ’ ουρανούπου λάμπουν, που χορεύουν. Και λες πως κάτι καρτερούν, προσμένουν και το λαχταρούν, μιαν έξοδο γυρεύουν”. 

Ο Δημήτρης Μουστάκας είναι λάτρης της Απειράνθου Νάξου στην οποία διατηρεί σπίτι και κάθε καλοκαίρι βρίσκεται στο νησί. Ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου τον τίμησε πριν από ένα χρόνο περίπου, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Γαλάτσι, όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο του “Απεραθίτικες αναμνήσεις και στιγμιότυπα”.

Όπως σημειώνουν άνθρωποι του χωριού που τον γνώρισαν ο νέος Υπουργός Εργασίας διακρίνεται για τη σεμνότητα, την απλότητα και το ακέραιο του χαρακτήρα του.

(πληροφορίες: Μανώλης Χατζηπέτρος) 

 
(Visited 115 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*