Δεν αποκλείει συμπόρευση με τον Λαφαζάνη ο Μανώλης Γλέζος

admin
22/08/2015 12:27
  •  
  •  
  •  

Ανοιχτό άφησε ο Μανόλης Γλέζος το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά. Με ποιους θα πρέπει να συμπορευθούν οι δυνάμεις που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από τους στόχους από τους στόχους τους οποίους βάζουν. Αν συμφωνήσουμε σε κοινούς στόχους δεν υπάρχει καμία αντίρρηση» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου στο Mega.

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποτάχθηκε στους δανειστές, καθώς και ότι αγνοώντας το ενιαίο κόμμα αποφάσισε να πάει σε εκλογές με λίστες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρελθόν καθόλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ιστορία την οποία προσπάθησαν να καταστρέψουν και την μεταμόρφωσαν σε κυβέρνηση Μαξίμου που αποφασίζουν οι λίγοι για τους πολλούς. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να τους χαρίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι εξακολουθεί να τον αγαπά, ωστόσο στην ερώτηση αν θα είναι δύσκολο να βρεθεί απέναντί του με το κόμμα Λαφαζάνη απάντησε: «Φίλος ο Πλάτων, φιλτάτη η αλήθεια».

Σχολιάζοντας τη θέση της κυβέρνησης ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση πέραν της συμφωνίας, ο κ. Γλέζος τόνισε ότι υπήρχε η δική του πρόταση για πάγωμα των δανείων για έναν χρόνο, η οποία δεν μπήκε για συζήτηση. 

«Το πρώτο πράγμα που εγκαλώ την κυβέρνηση Μαξίμου, προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, είναι αυτό το θέμα. Γιατί δεν το έβαλε για συζήτηση, όταν έχουμε σύμφωνο τον καγκελάριο της Αυστρίας που αντί για έναν χρόνο που πρότεινα εγώ πρότεινε πέντε χρόνια και έχουμε σύμφωνο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;» είπε.

Ο κ. Γλέζος υπογράμμισε ότι «τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον δημιούργησε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά οι δυνάμεις που έφεραν από το 4{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} στο σημαντικό 14{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} και τότε ο Αλέξης Τσίπρας διέσπασε τον ΣΥΡΙΖΑ και δημιούργησε το ενιαίο κόμμα» στο οποίο δεν συμμετείχαν κάποιες ιδρυτικές δυνάμεις.

«Όλοι μαζί φέραμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και ξαφνικά στην εξουσία βρέθηκε μέρος του ενιαίου κόμματος, αυτού που αποτέλεσε την κυβέρνηση Μαξίμου» συνέχισε, κάνοντας παράλληλα λόγο για κατάργηση της Δημοκρατίας: «Είναι αυτά δημοκρατικά; Συνάδουν με την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε;» διερωτήθηκε.

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι «υποτάχτηκε χειροπόδαρα στους δανειστές, έδωσε τον ελληνικό λαό στους ξένους», αλλά και ότι «ούτε έδωσε την εξουσία στο λαό, ούτε έδωσε δουλειά στον κόσμο».

 

 

 

(Visited 8 times, 1 visits today)