Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για τη νέα προκήρυξη εκλογών: «Παράταση της αβεβαιότητας σε οικονομία και κοινωνία»

admin
21/08/2015 12:19
 
 
 

Νέο πλήγμα στην οικονομία χαρακτήρισαν την προκήρυξη εκλογών οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, συμπληρώνοντας ότι θα παραταθεί η αβεβαιότητα και της κοινωνίας, χωρίς να δημιουργήσουν – έστω – πολιτική σταθερότητα.

Σε δήλωση του, ο συμπρόεδρος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Νίκος Χρυσόγελος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, θα χαθούν περισσότερα από 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013, αφού πολλά έργα δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος 2015, ενώ δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και τα προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

«Αποδεικνύεται ότι το σύνολο του πολιτικού προσωπικού, των παλιών και “νέων” κομμάτων, αδυνατούν να διαμορφώσουν – μέσα από διάλογο – ένα ισορροπημένο σχέδιο διεξόδου από την βαθιά και πολύπλευρη κρίση» τόνισε ο κ. Χρυσόγελος.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η δήλωση του κ. Χρυσόγελου έχει ως εξής:

Πάμε λοιπόν για 7η φορά από το 2009 σε εκλογές με το ίδιο σχεδόν ερώτημα – 8 μήνες μετά τις τελευταίες, μερικές μόνο εβδομάδες μετά από ένα δημοψήφισμα εξπρές.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είχαμε τονίσει επανειλημμένα ότι οι εκλογές τώρα, με δεδομένη την κατάσταση, θα επιφέρουν νέο πλήγμα στην οικονομία, χωρίς να δημιουργούν καλύτερες πολιτικές συνθήκες. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε τα θέματα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με ολίγον Οικολόγους Πράσινους) πρόσθεσε νέα μεγάλη ζημιά σε αυτήν που είχε προκληθεί από το παλιό πολιτικό σύστημα, επιπλέον οικονομικό και κοινωνικό κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε πολύ σύντομα.

Νίκος Χρυσόγελος (συμπρόεδρος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ): «Οι εκλογές ενώ δεν θα επιλύσουν κανένα σημαντικό πολιτικό πρόβλημα, θα προκαλέσουν νέα ζημιά στην οικονομία, στην προσπάθεια επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θα παρατείνουν την αβεβαιότητα σε οικονομία και κοινωνία, χωρίς να δημιουργήσουν έστω πολιτική σταθερότητα. Ο κίνδυνος να χαθούν πάνω από 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013 είναι, επίσης, μεγάλος, αφού πολλά έργα δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος 2015. Σε μια περίοδο που χρειάζονται ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, όλα μετατίθενται για το 2016, αφού μέχρι το τέλος της χρονιάς δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020! 

Αποδεικνύεται ότι το σύνολο του πολιτικού προσωπικού, των παλιών και «νέων» κομμάτων, αδυνατούν να διαμορφώσουν – μέσα από διάλογο – ένα ισορροπημένο σχέδιο διεξόδου από την βαθιά και πολύπλευρη κρίση. Αντιθέτως, η ένταση της κρίσης και η πορεία προς την χρεοκοπία είναι σε μεγάλο βαθμό συνέπεια της ανικανότητας και του τυχοδιωκτισμού τους. Η κοινωνία των πολιτών πρέπει να αναλάβει ρόλο για την αντιμετώπιση της κρίσης».

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*