Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στη Νάξο

admin
14/08/2015 12:40
 
 
 

Για μια ακόμη χρονιά, η νεολαία του ΚΚΕ διοργάνωσε προφεστιβαλική εκδήλωση στη Νάξο, στέλνοντας μήνυμα ρήξης και ανατροπής.

Αρχικά, παρουσιάστηκε από μαθητές εργασία για τη ζωή και το έργο του κομμουνιστή ποιητή Κώστα Βάρναλη και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία – συζήτηση για τον ρόλο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, ΕΕ – ΝΑΤΟ και τις συνέπειες τους για τους λαούς από τον απόστρατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Βασίλη Φάρκωνα.

Τη σκυτάλη πήρε η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, Φωτεινή Παγούνη (μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ), η οποία τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ο λαός και η νεολαία πρέπει να αποδεσμευτούν από τη ζωή που τους έχει φτιάξει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, στηρίζοντας το ΚΚΕ στον δρόμο της σύγκρουσης με τον κόσμο των αφεντικών. Ταυτόχρονα, απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο και νέο άνθρωπο να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για να δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και να οργανωθεί η αλληλεγγύη, ώστε να υπάρξει πάλη απέναντι στη λαίλαπα των μέτρων του νέου μνημονίου. «Χρειάζεται αγώνας τώρα για άλλο δρόμο ανάπτυξης, για το σοσιαλισμό- κομμουνισμό» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγούνη.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από το μουσικό εργαστήρι του Άγγελου Μιχελή, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στον χώρο του του φεστιβάλ συλλέγονταν υπογραφές ενάντια στη νέα βάση του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο. Επίσης, λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας, παιδότοπος και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με μαρξιστικά και λογοτεχνικά βιβλία.

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*