Κοπή πίτας ΚΙΝΑΛ στη Νάξο – Χριστοδουλάκης: Στόχοι και προτεραιότητες του κόμματος (video)

Newsroom
29/02/2020 16:34
 
 
 

 

Με την παρουσία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Μανώλη Χριστοδουλάκη πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τ.Ο. Νάξου του Κινήματος Αλλαγής.

Στην εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή το βράδυ στο «ΑΛΣΟΣ» παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Γιάννης Βλασερός, οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ.κ. Χατζηανδρέου και Βρούτσης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Μουστάκη, Ναξιώτες-μέλη Τομέων Πολιτικής του κόμματος, παλιά και νέα στελέχη του ΚΙΝΑΛ καθώς και ο γραμματέας και τα μέλη της Τ.Ο. του ΚΙΝΑΛ στη Νάξο.

Στόχοι και προτεραιότητες του ΚΙΝΑΛ

Στους στόχους και τις προτεραιότητες του Κινήματος για το επόμενο χρονικό διάστημα αναφέρθηκε στην ομιλία του ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης ο οποίος άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο κ. Χριστοδουλάκης εστίασε σε 5 στόχους – προτεραιότητες του κινήματος που αφορούν στα εθνικά θέματα, την ανάδειξη και πραγματοποίηση του προγράμματος του κόμματος, την πολιτική, τη συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ στις 15 Μαρτίου καθώς και την πλήρη λειτουργία των οργάνων του κινήματος.

«Σε ότι αφορά στα εθνικά μας θέματα πρέπει να είμαστε απόλυτα σοβαροί και υπεύθυνοι και κυρίως να έχουμε μια αποφασιστική στάση. Πρέπει να αναδείξουμε μια σύγχρονη, γνήσια και πατριωτική δύναμη για τη χώρα μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοδουλάκης.

«Είναι μείζον για μένα να έχετε όλοι το λόγο»

Ο γραμματέας του κινήματος ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο άνοιγμα του ΚΙΝΑΛ στους πολίτες, στο πρόγραμμα και στους τομείς πολιτικής που συγκρότησε το κόμμα. «Είναι μείζον για μένα να έχετε όλοι το λόγο» σημείωσε και πρόσθεσε πως «δεν έχει σημασία να φτιαχτεί ως πρόγραμμα, ένα κείμενο που να μην αφορά την κοινωνία, αλλά θα πρέπει να να υπάρχουν προτάσεις και προτεραιότητες που να προέρχονται από τη βάση».

Ο κ. Χριστοδουλάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακά συννεφάκια» που συνοδεύουν το κυβερνητικό έργο πίσω από τα οποία βρίσκεται «μια ξεκάθαρη και σαφής ιδεολογική κατεύθυνση που δημιουργεί ένα πλαίσιο επισφάλειας, ειδικά γι αυτούς που έχουν πληγεί από την κρίση των τελευταίων χρόνων».

«Το ΠΑΣΟΚ σε συνθήκες ακραίας αναγκαιότητας πλήρωσε άδικα όλο το πολιτικό κόστος για να μην πέσει η χώρα στα βράχια. Πλήρωσε στα μάτια της κοινωνίας μια φαινομενική δομική ταύτιση με τη ΝΔ. Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε ξανά διαχωριστικές ιδεολογικές γραμμές» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Στρατηγική μας επιλογή, η κοινωνική πολιτική»

Αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική τακτική του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «υπάρχει ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο» στον τρόπο που επιλέγει το ΚΙΝΑΛ να αντιπολιτευτεί. «Κάνουμε αντιπολίτευση γόνιμη, υπεύθυνη, σοβαρή αλλά και δυναμική για να δείξουμε μέσα από την κοινοβουλευτική μας ομάδα ότι είναι στρατηγική μας επιλογή η κοινωνική πολιτική».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αναφερόμενος στη συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου, τόνισε ότι το αντικείμενο της είναι «πώς σήμερα στα νέα δεδομένα που υπάρχουν, καλούμαστε να επαναδιατυπώσουμε και να οριοθετήσουμε το δικό μας σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό στίγμα. Στόχος της συνδιάσκεψης είναι να δώσουμε βάρος στα ζωτικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία».

Ως 5ο στόχο του ΚΙΝΑΛ ο κ. Χριστοδουλάκης έθεσε την πλήρη θεσμική λειτουργία όλων των οργάνων του κόμματος με την ολοκλήρωση της δημοκρατικής εκλογής τους.
«Μετά τη συνδιάσκεψη έρχονται εκλογές στις νομαρχιακές επιτροπές και τις τοπικές οργανώσεις σημείωσε και πρόσθεσε πως αμέσως μετά τις διαδικασίες των εσωκομματικών εκλογών θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το συνέδριο της Νεολαίας του ΚΙΝΑΛ.

ΠΑΣΟΚ με παρελθόν, παρόν και μέλλον

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο παρελθόν, έχει παρόν και μέλλον» σημείωσε ο Γιάννης Βλασερός ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τη Νάξο, τονίζοντας ότι το κόμμα τα γνωρίζει και παλεύει γι αυτά.

«Πρέπει να πέσει η παντοδυναμία του Μητσοτάκη» σημείωσε ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου προσθέτοντας ότι σε θέματα υψίστης σημασίας (όπως τα εθνικά, τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λπ.) θα πρέπει οι δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης να έχουν σύγκλιση.

Για τους νέους που απαξιώνουν την πολιτική έκανε λόγο ο Βασίλης Βρούτσης αλλά και για το χώρο του Κέντρου που είναι «ορφανός» όπως είπε.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι δημοτικές εκλογές στη Νάξο, με τον εδώ και χρόνια διαχωρισμό του ΚΙΝΑΛ που «ως αποτέλεσμα έχει να εκλέγεται δημοτική αρχή της Ν.Δ.» όπως σημείωσε ο π. πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Καραμανής.

(Visited 523 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*