Νίκος Συρμαλένιος για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο: «9 στους 10 συνταξιούχους θα υποστούν μειώσεις εισοδήματος» (video)

syrmalenios vouli
Newsroom
20/02/2020 09:50
 
 
 

 

Πέντε παρατηρήσεις και ένα συμπέρασμα πάνω στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ανέπτυξε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι παρατηρήσεις που ανέφερε, συνοψίζονται ως εξής:
1. «Οι άνθρωποι που ήταν συνταξιούχοι προ του 2016, ακόμα και αυτοί που έχουν 30 έτη και πάνω, δεν πρόκειται να δουν ονομαστικά καμία αύξηση».
2. «Διατηρείται ο κορμός του νόμου Κατρούγκαλου, με αλλαγές σε βάρος των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων».
3. «Κάποιες μικρές αυξήσεις δίνονται με μια μονομερή και ταξική επιλογή, με εσωτερική αναδιανομή».
4. «Με το νομοσχέδιο, εννιά στους δέκα συνταξιούχους υφίστανται μειώσεις εισοδήματος με δύο τρόπους. 1ον με την κατάργηση της 13ης σύνταξης, έστω και κλιμακωτής (που δόθηκε πέρυσι το Πάσχα) και 2ον με την αποσύνδεση των εισφορών από το εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών. Οι ελάχιστες πραγματικές αυξήσεις αφορούν σε 320.000 συνταξιούχους σε σύνολο 2.700.000 συνταξιούχων».
5. «Η ενοποίηση της κύριας και της επικουρικής ασφάλισης αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο η επικουρική ασφάλιση να περάσει σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στην αμέσως επόμενη φάση».
Επομένως, σύμφωνα με τον κ. Συρμαλένιο, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι «το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Ν.Δ. διακατέχεται από σαφές ταξικό πρόσημο, αφού επιβαρύνει τους πολλούς και ωφελεί τους λίγους». «Προφανώς, η Ν.Δ. δεν θεωρεί κινητήρια δύναμη της οικονομίας τον κόσμο της εργασίας, αλλά μόνο τη μεγάλη επιχειρηματικότητα, την οποία ευνοεί με κάθε τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*