Γ. Βρούτσης: Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες

Γιάννης Βρούτσης προεκλογική συγκέντρωση Νάξος
Άκης Αξαόπουλος
12/02/2020 17:59
 
 
 

 

Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλουν οι εργαζόμενες μητέρες σύμφωνα με τροπολογία που θα κατατεθεί στο πλαίσιο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δηλώνει ότι θα διατηρηθούν οι μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες , αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη της κυβέρνησης στο θεσμό της μητρότας.

Ο κ. Βρούτσης επεσήμανε «Σχετικά με το κενό νόμου που δημιούργησε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ 4387/2016 με τη μη ρητή αναφορά – όπως θα έπρεπε – στο ευνοϊκό καθεστώς προστασίας της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί, τονίζω ξεκάθαρα ότι στο παρόν νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα υπάρξει μέριμνα με ειδική διάταξη που θα αποσαφηνίζει και θα λύνει οριστικά το νομικό καθεστώς της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί, διατηρώντας τις μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες».

«Η κυβέρνησή μας και το υπουργείο Εργασίας στηρίζουν και ενισχύουν συνεχώς το θεσμό της μητρότητας, όπως έχουμε αποδείξει με νομοθετικές πρωτοβουλίες, με τελευταία την καθιέρωση του επιδόματος γέννησης» υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης.

(Visited 96 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*