Γιάννης Ντουνιαδάκης: «Να μην επιτραπεί η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της Τήνου»

Ευχαριστήριο Ντουνιαδάκη σε όσους ψήφισαν Λαϊκή Συσπείρωση
Newsroom
11/02/2020 20:27
 
 
 

 

Στο πλευρό των νησιωτών που αγωνίζονται να διαφυλάξουν το φυσικό περιβάλλον των νησιών τους τάσσεται η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου, ο επικεφαλής της οποίας Γιάννης Ντουνιαδάκης προχώρησε στη δημοσιοποίηση δήλωσης σχετικά με τον σημερινό ξεσηκωμό κατοίκων της Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Σε αυτήν, ο κ. Ντουνιαδάκης καταδικάζει «τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της ΝΔ» που, «αυτή τη φορά διέθεσε αστυνομικές δυνάμεις για συνοδεία των μπετονιέρων των μεγαλοεργολάβων», ζητώντας ταυτόχρονα την ανάκληση των αδειών και των χρηματοδοτήσεων που έχουν εγκριθεί για την κατασκευή των αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Ντουνιαδάκη:
Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της ΝΔ, που εκδηλώθηκε αυτή τη φορά απέναντι στο λαό της Τήνου, ο οποίος αντιστέκεται στα κυβερνητικά σχέδια παράδοσης του νησιού στην κερδοσκοπική καταστροφική μανία των επιχειρηματικών ομίλων .
Παρά τις προηγούμενες λαϊκές αντιδράσεις, που απέτρεψαν τις μπετονιέρες των μεγαλοεργολάβων να ξεκινήσουν την εγκατάσταση θηριωδών ανεμογεννητριών στην Τήνο, η κυβέρνηση διέθεσε, αυτή τη φορά, αστυνομικές δυνάμεις για συνοδεία τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση συντάσσεται με τον αγώνα των νησιωτών να μην επιτραπεί η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος με την εγκατάσταση των βιομηχανικών ανεμογεννητριών στα νησιά και να αξιοποιηθούν οι ΑΠΕ στη βάση ενός κεντρικού σχεδιασμού που αντιμετωπίζει την ενέργεια σαν κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
Να ανακληθούν τώρα οι άδειες και οι χρηματοδοτήσεις που έχουν εγκριθεί για την κατασκευή των αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*