H υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη από τη Σύρο: «Να είναι το σχολείο “ ζωντανή κυψέλη”»

Newsroom
01/02/2020 20:38
 
 
 

Για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Σύρο, την οποία επισκέφθηκε επ’ ευκαιρία της παρουσίας της στην αποψινή εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων και της ΔΗ.Μ. ΤΟ Σύρου.


Παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση, των Βουλευτών του κόμματος κας Μονογυιού και κ. Φόρτωμα και του Πρόεδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων κ. Καφτηράνη, η κα Ζαχαράκη έκανε γνωστό ότι ενημερώθηκε αναλυτικά τόσο από τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, όσο και από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου και τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων για όλα τα «ανοιχτά» ζητήματα (όπως π.χ. τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικές μονάδες της Σύρου και το πανεπιστημιακό τοπικό τμήμα, η κάλυψη των κενών στα νησιά κ.λπ.), επισημαίνοντας ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν, θα μεταβιβαστούν στην πολιτική ηγεσία και θα καταβληθεί προσπάθεια για την δρομολόγηση λύσεων.


Επίσης, η κα Ζαχαράκη έκανε ξεχωριστή αναφορά στην πρόσληψη 4.500 μόνιμων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στην Ειδική Αγωγή και 10.500 μόνιμων στην γενική εκπαίδευση, ενώ για την στέγαση των αναπληρωτών σε νησιά με υψηλό κόστος διαβίωσης (Μύκονος, Σαντορίνη) εξήρε τις ενέργειες των οικείων Δήμων και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν, προκειμένου να συνδράμουν τους εκπαιδευτικούς. Κάλεσε, μάλιστα κι άλλους Δήμους να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.Τέλος, η υφυπουργός Παιδείας έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά της Σύρου για το ενδιαφέρον που δείχνουν σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις όπως η ρομποτική και εξέφρασε την άποψη ότι το σχολείο πρέπει να είναι «ζωντανή κυψέλη» μάθησης.


Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, ο οποίος υποστήριξε ότι υλοποιείται ένα τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο στο Υπουργείο Παιδείας, έργο που «απηχεί το μέλλον» όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Βρούτσης δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στις κυβερνητικές ενέργειες που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, την καταπολέμηση της ανεργίας, την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την καταχρηστική συμπεριφορά εργοδοτών, καθώς και στην ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης, την ανάπτυξη του δείκτη δεξιοτήτων και του ReBrain Greece (την δράση για την αντιμετώπιση του φαινομένου «διαρροής» εργατικού δυναμικού υψηλών ακαδημαϊκών προσόντων προς τις χώρες του εξωτερικού).
Με θερμά λόγια μίλησαν για την κα Ζαχαράκη και οι δύο βουλευτές, οι οποίοι την ευχαρίστησαν για την – πάντα θετική – ανταπόκρισή της στα αιτήματα τους.

(Visited 654 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*