Φ. Φόρτωμας: Εθνική και κοινωνική υποχρέωση η ίδρυση υδατοδρομίων στα νησιά

Άκης Αξαόπουλος
31/01/2020 17:11
 
 
 

 

Για τη σημασία λειτουργίας υδατοδρομίων στις νησιωτικές περιοχές μίλησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, αναφορικά με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, το οποίο προ ημερών κατατέθηκε προς ψήφιση και σχετίζεται με την ίδρυση και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών.

Ο κ. Φόρτωμας εστίασε την τοποθέτησή του στην απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου το οποίο μειώνει τη γραφειοκρατία, διευκολύνοντας τις διαδικασίες αδειοδότησης των υδατοδρομιών, ως προς τις προδιαγραφές, τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις τους. Μια σημαντική νέα διάσταση στην οποία έδωσε βαρύτητα ο Βουλευτής κατά την ομιλία του, είναι η δυνατότητα που παρέχεται από πλευράς νομοθέτη, ώστε η ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων να γίνει ακόμη και με ιδιωτική πρωτοβουλία.
Επίσης, μετά από σχετική παρατήρηση του Βουλευτή Κυκλάδων, διευκρινίστηκε ότι ειδικά για τα νησιά με περιορισμένες λιμενικές εγκαταστάσεις, οι υφιστάμενοι χώροι αναμονής επιβατών θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των υδατοδρομίων.

Τόνισε δε, ότι η κατασκευή των υδατοδρομίων αποτελεί κοινωνική και εθνική υποχρέωση της Πολιτείας, κυρίως για την ενίσχυση των μικρών νησιωτικών και γεωγραφικά απομακρυσμένων περιοχών, οι οποίες μέσω της δρομολόγησης υδροπλάνων, πρόκειται να αποκτήσουν ένα καινούργιο μέσο μεταφοράς, διασύνδεσης και εξυπηρέτησης.

(Visited 59 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*