Συνάντηση Φ. Φόρτωμα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των αγροτών της Τήνου

Άκης Αξαόπουλος
23/01/2020 00:13
 
 
 

 

Με τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), Ανδρέα Λυκουρέντζο, συναντήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία του Οργανισμού, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η καλλιέργεια της αγκινάρας στην Τήνο και οι αποζημιώσεις από την κακοκαιρία που έπληξε πρόσφατα το νησί. Ειδικότερα, στις 8 Ιανουαρίου, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή αγκινάρας με επίκεντρο την περιοχή της Κολυμπήθρας Τήνου, γεγονός το οποίο προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες των αγροτών.

Ο κ. Φόρτωμας, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την υφιστάμενη κατάσταση και ζήτησε την άμεση ανταπόκριση του Οργανισμού για την αντιμετώπιση των προβλήματα των αγροτών και την επίσπευση των προβλεπόμενων αποζημιώσεων. Ο κ. Λυκουρέντζος, αναγνώρισε τη σοβαρότητα του προβλήματος και έκανε δεκτό το αίτημα του Βουλευτή Κυκλάδων, δρομολογώντας άμεσες εξελίξεις, καθώς την Πέμπτη πρόκειται να μεταβεί στην Τήνο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*