Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Σύρο: «Μόνη λύση η ρήξη και η συνολική ανατροπή»

admin
23/07/2015 13:50
 
 
 

Από το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στη Σύρο ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συνοδευόμενος από τοπικά κομματικά στελέχη, ο κ. Κουτσούμπας, συναντήθηκε αρχικά με τον αναπληρωτή διοικητή του Γ.Ν. Σύρου και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων Ευάγγελο Πανοηλία, τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Γ.Ν. Σύρου Μιχάλη Ζουλουφό και τον διευθυντή Οικονομικών του Γ.Ν. Σύρου Νίκο Τρίντζαλη.

Τόσο ο κ. Πανοηλίας, όσο και ο κ. Τρίντζαλης του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, εστιάζοντας στην υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, καθώς και στις ανάγκες που έχει ως κεντρική υγειονομική μονάδα των Κυκλάδων. Μάλιστα, ο κ. Πανοηλίας πήγε ένα βήμα παρακάτω και υποστήριξε ότι η ύπαρξη ενός περιφερειακού ΕΚΑΒ, με δύο πτητικά μέσα στη Σύρο θα έσωζε ανθρώπινες ζωές, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι είναι απαραίτητη και η δημιουργία μιας πλήρους στελεχωμένης και εξοπλισμένης Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

Οι κ.κ. Πανοηλίας και Τρίντζαλης συμπλήρωσαν, επίσης, ότι το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου δεν έχει κλείσει ποτέ την πόρτα σε οποιονδήποτε είχε και έχει ανάγκη, με το προσωπικό του να συνεχίζει να επιτελεί λειτούργημα, παρ’ όλες τις οικονομικές και άλλες δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπο.

 

«Χρειάζεται συνολική αλλαγή πλεύσης»

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ εξέφρασε την απαισιοδοξία του ότι – με τις πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά από οποιαδήποτε (τελικά) κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία – η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο.

Κι αυτό, διότι οι κυβερνώντες ακολουθούν την πεπατημένη του καπιταλιστικού συστήματος και τις επιταγές της Ε.Ε. και των «συμμάχων» – «εταίρων», χωρίς να είναι διατεθειμένοι να συγκρουστούν προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

«Το ζήτημα είναι τι στρατηγική έχεις. Αυτά που ζούμε είναι αντιφάσεις και αδιέξοδα της ίδιας της πολιτικής των κομμάτων που δεν είναι αποφασισμένα να συγκρουστούν. Το ΚΚΕ έχει πλήρη συνείδηση και πάει στην ουσία των πραγμάτων, γνωρίζοντας ότι η μόνη λύση είναι η ρήξη. Το ΚΚΕ λέει τα πράγματα όπως είναι και δεν χαϊδεύει αυτιά. Πρέπει να δρομολογήσουμε συνολικότερες αλλαγές και να υπάρξει αποδέσμευση από ενώσεις που σε δένουν χειροπόδαρα όπως π.χ. η Ε.Ε. Χρειάζεται κοινωνικοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων και της οικονομίας γενικότερα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας.

 

Συνάντηση και με εκπροσώπους των εργαζομένων

Στη συνέχεια, ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε και με εκπροσώπους των εργαζομένων του νοσοκομείου, με την πρόεδρο τους Κατερίνα Καλογεράκη να του εκθέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να τονίζει ότι «το νοσοκομείο στηρίζεται στο φιλότιμο των εργαζομένων».

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την γνωστοποίηση και προώθηση των αιτημάτων τους, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να έχουμε στο στόχαστρο τους πραγματικούς αντιπάλους». «Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

 

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*