Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για την επαναλειτουργία του Νεωρίου: «Εμπλέκει τον λαό σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς»

Newsroom
09/12/2019 13:00
 
 
 

«Μεγάλους κινδύνους» βλέπει πίσω από την επαναλειτουργία του ναυπηγείου του Νεωρίου και την αξιοποίησή τους ως πρότυπο και για άλλα ναυπηγεία της χώρας η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.

Με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει ότι, παρά τα «παχιά λόγια» περί ανάπτυξης και επενδύσεων, ο λαός της Σύρου «έχει ξαναδεί αυτό το έργο», ενώ τονίζει ότι ο λαός και η χώρας μας «εμπλέκονται ακόμη περισσότερο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η πανηγυρική εκδήλωση για τα εγκαίνια των Ναυπηγείων του Νεώριου, στη Σύρο, από την αμερικανική εταιρεία ΟΝΕΧ και η αξιοποίησή τους ως πρότυπο και για άλλα ναυπηγεία της χώρας, δεν μπορεί να κρύψει τους μεγάλους κινδύνους που σηματοδοτεί η αξιοποίηση του λιμανιού και του ναυπηγείου της Σύρου – όπως και άλλων υποδομών της χώρας – στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Τα παχιά λόγια περί «ανάπτυξης, επενδύσεων και θέσεων εργασίας» από τον Αμερικάνο Πρέσβη και τους υπουργούς της ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν τα τεράστια χρέη προς τους εργαζόμενους, το Δήμο, τη ΔΕΗ κ.α, που χαρίστηκαν προκειμένου να προχωρήσει η αγοραπωλησία.

Ο λαός της Σύρου έχει ξαναδεί αυτό το έργο, τόσο με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκλεισε το “deal”, όσο και με την σημερινή που το ολοκληρώνει, θυσιάζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων για την κερδοφορία των ομίλων και εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο το λαό και τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*