“Sneak peek” στο νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο από τον Γιάννη Βρούτση (video)

Newsroom
05/12/2019 17:05
 
 
 

Μια σύντομη αναφορά στο νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Ιανουάριο έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων στην Σύρο, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και των δύο βουλευτών του κόμματος κας Μονογυιού και κ. Φόρτωμα.

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, το νέο Ασφαλιστικό «θα σταματήσει να είναι φορολογικό», θα αποτελεί μια «πραγματικά δομική αλλαγή» που θα αλλάξει άρδην όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα και πρόσθεσε: «Απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των Ελλήνων, δεν τιμωρεί την δημιουργικότητα, δεν τιμωρεί την παραγωγικότητα και φαίνεται πως έχει αγκαλιαστεί από όλους».

Σύμφωνα με τον Υπουργό, τρεις είναι οι πυλώνες της μεταρρύθμισης: απλότητα, ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας και ευελιξία.

Η καινοτομία της έγκειται στο ότι:
*Δεν συνδέεται με τα έτη ασφάλισης του ασφαλισμένου.
*Αποσυνδέεται από τον κατώτατο μισθό και το φορολογητέο εισόδημα.
*Υπάρχει ειδική εύνοια για τους νέους επαγγελματίες (επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους κλπ) και βάζει στο επίκεντρο τους αγρότες, τους αλιείς και τους κτηνοτρόφους.
* Οι ασφαλισμένοι θα είναι εκείνοι που θα επιλέγουν το ύψος της εισφοράς τους και κατ’ επέκταση και το ύψος των μελλοντικών συντάξεών τους.

«Ωφελούνται όλοι και πιστεύουμε ότι θα αυξήσει την εισπραξιμότητα, ενώ θα καταπολεμήσει την εισφοροδιαφυγή και την φοροδιαφυγή. Φιλοδοξούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών απέναντι στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, που θα γίνει πιο απλή και πιο δίκαιη» ανέφερε ο κ. Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Τέλος, το Υπουργείο Εργασίας στοχεύει στον εκ νέου υπολογισμό των παλαιών συντάξεων, αλλά και στον υπολογισμό των νέων συντάξεων με αυξήσεις για όσους έχουν πολλά έτη ασφάλισης ή έχουν καταβάλει αυξημένες εισφορές.

(Visited 106 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*