Χ. Κόκκινος για τις πολιτικές εξελίξεις: «Ώρα μεγάλης ευθύνης και ιστορικών αποφάσεων»

admin
15/07/2015 21:31
 
 
 

Την άποψη ότι η χώρα μας ζει τις πιο κρίσιμες μέρες της Μεταπολίτευσης, κατά τις οποίες κρίνεται το μέλλον του τόπου, διατύπωσε ο Χαράλαμπος Κόκκινος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων της Ρόδου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, οι αποφάσεις που πάρει η Βουλή θα δρομολογήσουν μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, με τις ευθύνες που αναλογούν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί να είναι μεγάλες, αφού έφερε τη χώρα στο έσχατο, πλέον, σημείο.

«Είναι βέβαιο ότι έφτασε η ώρα της μεγάλης ευθύνης, κυβέρνηση και αντιπολίτευση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να θυμούνται μαζί και οι πιστωτές ότι ο ελληνικός λαός έχει μνήμη, έχει κρίση και δεν χειραγωγείται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκινος, η δήλωση του οποίου έχει ως εξής:

«Σήμερα η χώρα μας ζει την πιο μεγάλη ημέρα της μεταπολίτευσης. Κρίνεται το μέλλον του τόπου. Οι αποφάσεις που θα λάβει το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα δρομολογήσουν μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις. Η πεντάμηνη κυβερνητική αδράνεια (Ιανουάριος 2015 – Ιούνιος 2015) σε συνδυασμό με την κακή εκπροσώπηση της χώρας μας από τον υπουργό Οικονομικών (βλέπε Βαρουφάκη) οδηγούσε την χώρα μας έξω από την ευρωζώνη, σε υποτιμημένο εθνικό νόμισμα και στην οπισθοδρόμηση και την χρεοκοπία.

Οι ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι μεγάλες. “Έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες”, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επένδυσε στην στείρα άρνηση και στον λαϊκισμό, έλεγε όχι στις μεταρρυθμίσεις και υποσχόταν στους πάντες τα πάντα. Ως κυβερνήτης αρνήθηκε να διαπραγματευθεί με ειλικρίνεια – παρά την αντίθετη υπόσχεσή του στους Ευρωπαίους τον Φεβρουάριο του 2015 – 1 δισ. ευρώ μέτρα (βλέπε mail Χαρδούβελη) και η ανερμάτιστη τακτική του οδήγησε την χώρα ένα βήμα πριν την ολική καταστροφή. Τον ενδιέφεραν πιο πολύ οι εσωκομματικές ισορροπίες παρά το μέλλον της πατρίδας. Οδήγησε την χώρα σε ένα διχαστικό για τον λαό και υπονομευτικό για τις διαπραγματεύσεις δημοψήφισμα. Βιώσαμε πρωτοφανή εθνική απομόνωση και φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Τον Ιανουάριο του 2015 ο κ. Τσίπρας παρέλαβε μία Ελλάδα που είχε πρωτόγεννες πλεόνασμα, που έβλεπε την ανεργία να μειώνεται, την επιχειρηματικότητα να ορθοποδεί, η χώρα μας να είναι αξιόπιστη στο εξωτερικό και να φαίνεται φως στο τούνελ για έξοδο από την κρίση και να προδιαγράφεται μια επιτυχημένη τουριστική χρονιά. Δυστυχώς η ξεπερασμένη αριστερή φιλοσοφία σήμερα δημιουργεί στρατιές ανέργων, παγιώνει την πολιτική αστάθεια, διασπά την κοινωνική συνοχή, κλείνει τις τράπεζες και δημιουργεί ουρές στα ΑΤΜ, μεγαλώνει την ακρίβεια και την ανασφάλεια και αυξάνει τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με το δίλημμα “εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα”. Η σκληρή συμφωνία που ζητούν οι πιστωτές και φέρνει σήμερα στην βουλή ο Πρωθυπουργός βάζουν την χώρα με βαριά ασθένεια στην «εντατική»… αλλά ελπίζει να θεραπευθεί. Αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία επέρχεται ο ξαφνικός θάνατος, με άτακτη χρεοκοπία και με μια χώρα έρμαιο των ληστρικών προθέσεων του ξένου και του ντόπιου κατεστημένου.

Είναι βέβαιο ότι έφτασε η ώρα της μεγάλης ευθύνης, κυβέρνηση και αντιπολίτευση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να θυμούνται μαζί και οι πιστωτές ότι ο ελληνικός λαός έχει μνήμη, έχει κρίση και δεν χειραγωγείται. Οφείλουμε να συνθέσουμε τις απόψεις και να οργανώσουμε το μέλλον μας. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και με την Ελλάδα… δεν παίζουμε».

 

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*