Κ. Μονογυιού: «Τιμή μου που συμμετείχα στην 9η Αναθεωρητική Βουλή»

Άκης Αξαόπουλος
26/11/2019 20:13
 
 
 

 

Ως «κορυφαία πολιτική στιγμή» χαρακτήρισε την διαδικασία για την Ψήφιση, Δημοσίευση και Έναρξη Ισχύος των αναθεωρημένων άρθρων του Συντάγματος η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού.

Με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η κα Μονογυιού εκτίμησε ότι ο απολογισμός έχει θετικό πρόσημο, καθώς εκφράστηκαν απόψεις από όλες τις παρατάξεις, υπήρξε γόνιμη αντιπαράθεση και πολλά άρθρα ψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία.

«Πραγματικά μεγάλη η αίσθηση ευθύνης έναντι του Ελληνικού Λαού, της πρόσφατης Εντολής του και ενώπιον της Συνταγματικής Ιστορίας του Τόπου μας» αναφέρει μεταξύ άλλων η βουλευτής στην ανάρτηση της, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Εχθές 25/11 2019, ημέρα της ονομαστικής μου εορτής, είχα την τιμή και τη χαρά να συμμετάσχω στην κορυφαία Πολιτική στιγμή αυτής, της 9ης Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων, εκτός από την ψήφο μου και ενεργά στη διαδικασία που έγινε σύμφωνα με το άρθρο 110 του Συντάγματος αλλά και του άρθρου 119 του Κανονισμού της Βουλής ως ψηφολέκτης.

Μια Πολιτική ζύμωση που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο ολοκληρώθηκε σήμερα με την διαδικασία για την Ψήφιση, Δημοσίευση και Έναρξη Ισχύος των αναθεωρημένων άρθρων του Συντάγματος από 297 παρόντες Βουλευτές. Πραγματικά μεγάλη η αίσθηση ευθύνης έναντι του Ελληνικού Λαού, της πρόσφατης Εντολής του και ενώπιον της Συνταγματικής Ιστορίας του Τόπου μας.

Σίγουρα θετικός ο απολογισμός, καθώς ακούστηκαν 168 διαφορετικές παρεμβάσεις Βουλευτών από όλες τις παρατάξεις. Με γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων καταλήξαμε σε πάρα πολύ σημαντικές βελτιώσεις στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε πολλά άρθρα να υπερψηφίζονται με μεγάλες πλειοψηφίες.

Ξεχωρίζω εδώ, και είμαι υπερήφανη για αυτήν, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας που δίνει επιτέλους τη δυνατότητα στους συμπατριώτες μας Έλληνες του εξωτερικού να συμμετέχουν με την ψήφο τους στα πολιτικά δρώμενα, η οποία και έλαβε 212 ψήφους. Επίσης είχαμε 9 άρθρα τα οποία ψηφίστηκαν από 297 θετικές ψήφους από 297 παρόντες συναδέλφους Βουλευτές.

Εξαιρετική δουλειά από τον Πρόεδρο (Ε.Στυλιανίδη) και τα μέλη της Επιτροπής αναθεώρησης, καθώς και τον γενικό εισηγητή τόσο της κυβέρνησης (Κ.Τζαβάρα), όσο και τους γενικούς εισηγητές της αντιπολίτευσης.

(Visited 148 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*