Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών σε ερώτηση του Φ. Φόρτωμα για την Άνδρο

Άκης Αξαόπουλος
06/11/2019 11:48
  •  
  •  
  •  

Απάντηση στην ερώτηση που κατάθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, αναφορικά με την ανάγκη ενίσχυσης του Δήμου Άνδρου με σκοπό την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τα φυσικά φαινόμενα και την κατασκευή έργων για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού, έδωσε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Δήμος Άνδρου ενισχύθηκε ή πρόκειται να χρηματοδοτηθεί μέσα από μια σειρά εθνικών ή συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, για την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, την αποκατάσταση ζημιών, τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας του νησιού και την προμήθεια μηχανημάτων έργου, συνολικού ύψους 1.482.100 ευρώ.

Παράλληλα, από τα τέλη του περασμένου μήνα, μετά την κατάθεση του ερωτήματος στη Βουλή από τον κ. Φόρτωμα και την υποβολή σχετικών αιτημάτων από τον Δήμο Άνδρου και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Χαρδαλιάς, κήρυξε την Άνδρο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ληφθεί κρατική μέριμνα και χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα.

Εξάλλου, μετά από πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, με τον Υπουργό Εσωτερικών, διασφαλίσθηκε χρηματοδότηση ύψους 3 εκ. ευρώ για την κατασκευή σημαντικών έργων ύδρευσης στο νησί, πρόταση η οποία είχε υποβληθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ενισχύθηκε από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.