Αντώνης Συρίγος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος: «Μόνος ηττημένος ο φόβος»

admin
07/07/2015 2:20
  •  
  •  
  •  

Τη «σθεναρή και αποφασιστική στάση» των πολιτών απέναντι στους εκβιασμούς και τις απειλές χαιρέτησε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος, ο οποίος υποστήριξε ότι το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος αποτελεί «ικανό εφόδιο διαπραγμάτευσης» με τους εταίρους μας.

Ο κ. Συρίγος επεσήμανε ακόμη, ότι «η συνεργασία όλων μας για την προκοπή του τόπου μας είναι δεδομένη», με τον λαό «ενωμένο να προχωράει στον δρόμο της προόδου» και πρόσθεσε ότι μετά το δημοψήφισμα, «μόνος ηττημένος κατά κράτος είναι ο φόβος».

Τέλος, ο βουλευτής Κυκλάδων επανάλαβε ότι η νησιωτικότητα παραμένει «πυξίδα» απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νησιά, με απώτερο στόχο «να γίνει πράξη στη ζωή και την καθημερινότητά μας».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Συρίγου έχει ως εξής:

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπολίτες Κυκλαδίτες,

Θα ήθελα να χαιρετίσω την σθεναρή και αποφασιστική σας στάση απέναντι στους εκβιασμούς και την πίεση των τελευταίων ημερών, η οποία (στάση) απέδωσε ένα ισχυρότατο ΟΧΙ, ικανό εφόδιο διαπραγμάτευσης για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή μας, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε σε μία εποχή που η οικονομία των νησιών μας χειμάζεται. Δόθηκε ένας αγώνας, ωραίος και πατριωτικός, απέναντι σε πολύ ισχυρά συμφέροντα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Ωστόσο, ούτε οι απειλές, ούτε η παραπληροφόρηση, ούτε οι χωρίς ψυχραιμία και σύνεση φοβικές παραινέσεις διαφόρων αξιωματούχων έκαμψαν το ηθικό σας. Ας κάνουν την αυτοκριτική τους. Η συνεργασία όλων μας για την προκοπή του τόπου μας είναι δεδομένη.

Εμείς, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός μας, δεν λογίζομε νικητές και ηττημένους. Μόνος ηττημένος κατά κράτος από το συντριπτικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος είναι ο φόβος. Τον λαό μας δεν μπορεί ούτε πρέπει να τον χωρίσει τίποτα. Ενωμένος προχωράει στον δρόμο της προόδου και στο μέτωπο της προόδου πρωτοστατούν τα κυκλαδονήσια μας. Η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της νησιωτικότητας αποτελεί τη δική μας πυξίδα απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας. Και σ’ αυτόν τον δρόμο θα βαδίσομε ενωμένοι, ώστε αυτή (νησιωτικότητα) να γίνει πράξη στη ζωή και την καθημερινότητά μας.

 

 

(Visited 9 times, 1 visits today)