Πολίτες για τα νησιά μας: “Μόνο το ΟΧΙ μας δίνει την ευκαιρία να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας”

admin
03/07/2015 4:01
  •  
  •  
  •  

Η δημοτική κίνηση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων “Πολίτες για τα νησιά μας”, με αφορμή τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Νάξος, Ιούλιος 2015 και να που φτάσαμε τούτη την ώρα να αποφασίσουμε πια μοναχοί μας για το τι μέρα θα είναι η Δευτέρα στις 6 του Ιούλη. Εμείς που μένουμε σε αυτόν τον τόπο ξέρουμε καλύτερα από οποιονδήποτε αν θα φυσά από το Βοριά, αν θα μας φτάσει το γάλα, αν θα δροσίσει κάτω από τον πλάτανο, αν θα αχνοφαίνονται τα σπίτια της Αμοργού από τα ορεινά μας, αν θα περνάει το χειμώνα ο δρόμος για το χωριό.

Ξέρουμε καλά αν πρέπει να σκάψουμε ή να καθίσουμε, ξέρουμε καλά αν γλυκοπίνεται το φετινό κρασί μας. Γνωρίζουμε τι κάναμε καλά και τι λάθος και ας μη το λέμε στο διπλανό μας, γνωρίζουμε καλά μέσα μας τι θα κάναμε διαφορετικά. Οι μανάδες μας ξέρουν καλά πόσο φαγητό να κόβουν από το δικό τους το πιάτο για να έχουν περισσότερο τα παιδιά και οι πατεράδες μας ξέρουν να αναγνωρίζουν τα δικά τους τα σφάλματα στα δικά μας λάθη και εμείς να τους τα συγχωράμε σιωπηλά.

Ξέρουμε καλά πόσο δύσκολό είναι να γίνουμε καλύτεροι από τους καλύτερούς μας, ξέρουμε καλά αν σιωπήσαμε εκεί που έπρεπε να φωνάξουμε, ξέρουμε καλά πόσο άδικα φωνάξαμε όταν θα έπρεπε να ακούσουμε. Ξέρουμε καλά να αναγνωρίζουμε τα ψέματα από τις αλήθειες στα μάτια των πολιτικών μας, όπως ξέρουμε καλά ότι διαλέξαμε μονάχοι μας να τα πιστέψουμε μήπως και επωφεληθούμε.

Γνωρίζουμε καλά ποιοι γραβατωμένοι κύριοι (με τις πολιτικές τους μαριονέτες) αποφασίζουν για το αν θα ζούμε στον τόπο μας ή αν θα ξενιτευτούμε. Ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν να επιβάλλουν διορισμένες κυβερνήσεις για να ικανοποιούν τα συμφέροντά τους.

Ξέρουμε ποιοι πουλούν τους σπόρους και τα δηλητήρια που βάζουμε στη γη μας, ξέρουμε καλά ποιοι κερδίζουν από το να εισάγουμε πατάτες στο νησί μας.

Γνωρίζουμε εκείνους που θέλουν τα παιδιά μας αγράμματα για να δουλεύουν με μισθούς της πείνας.

Γνωρίζουμε καλά ότι η φτώχεια δεν πολεμιέται δια αντιπροσώπων και εκείνοι που μας εκμεταλλεύονται δε σταματούν με παρακάλια.

Ξέρουμε καλά μέσα μας ότι ένα μόνον ΟΧΙ δε φτάνει, αλλά γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι μονάχα το ΟΧΙ μας δίνει την ιστορική ευκαιρία τη Δευτέρα να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας, τους διπλανούς μας και να φτιάξουμε μαζί τη ζωή μας στον τόπο μας.

Νάξος, 03.07.2015

Η Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας

(Visited 8 times, 1 visits today)