Συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ στη Νάξο

ΝΕ Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ
Άκης Αξαόπουλος
15/10/2019 13:21
 
 
 

 

Παρουσία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνης οργανωτικού γραφείου για τις Κυκλάδες Αναστασίας Σαπουνά συνεδρίασε στη Νάξο η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην – ανοιχτή για τα μέλη του κόμματος – συνεδρίαση συμμετείχαν ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος, ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός, η υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του Ιούλη 2019 Ιρέν Ρήγου, καθώς και μέλη του κόμματος από τουλάχιστον 10 νησιά. Χαιρετισμό έστειλε, επίσης, ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων Αντώνης Συρίγος.

Στον γόνιμο διάλογο που διεξήχθη κατά την διάρκεια του διημέρου και με κατατεθειμένες σημαντικές εισηγήσεις από τα μέλη της Ν.Ε. Κυκλάδων, συζητήθηκαν ανάμεσα σε άλλα:
*Ο «οδικός χάρτης» για την διεύρυνση του κόμματος και την πορεία προς το Συνέδριο, με την διοργάνωση εκδηλώσεων στα νησιά των Κυκλάδων.
*Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων (Ευρωεκλογές, Κοινοβουλευτικές και Αυτοδιοικητικές) υπό από το πρίσμα της κυβερνητικής 4ετίας (2015-2019) και των πολιτικών επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ.
*Οι πολιτικές και κινηματικές προτεραιότητες στην περιοχή των Κυκλάδων, με βασικά επίδικα την διατήρηση της φυσιογνωμίας των νησιών (περιβάλλον, πολιτισμός), τη νησιωτικότητα, δομές υγείας – παιδείας – πρόνοιας και τα εργασιακά.
*Η πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και η επιχειρησιακή αναδιοργάνωση στην αυτοδιοίκηση, τους Δήμους των Κυκλάδων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τονίστηκε δε, ιδιαίτερα η αντισυνταγματικότητα των τελευταίων αλλαγών στην νομοθεσία της απλής αναλογικής, η οποία αλλοίωσε τη βούληση του εκλογικού σώματος.
*Η ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, με την επικαιροποίηση των προγραμματικών θέσεων για τις Κυκλάδες, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τη διαβούλευση με εκατοντάδες φορείς και συλλογικότητες στην πορεία προς το Αναπτυξιακό Συνέδριο του 2017 και εκφράστηκαν στις αποφάσεις του.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, η συγκεκριμένη συνεδρίαση «εγκαινιάζει μια νέα περίοδο πολιτικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ», ο οποίος έχει απέναντι του τον ακραίο οικονομικό νεοφιλελευθερισμό και την οπισθοδρόμηση σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο που διαμορφώνονται από τις νέες πολιτικές συνθήκες.

«Φαινόμενα των παραπάνω επιλογών της ΝΔ ξεδιπλώνονται καθημερινά σε όλους τους τομείς, με προσπάθειες της πλειονότητας των ΜΜΕ να παρουσιάσουν με θετικό τρόπο εξαιρετικά αρνητικές αλλαγές για το μελλοντικό εισόδημα των πολιτών. Καθημερινή είναι και η καπηλεία πολλών ενεργειών και αποφάσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, και κάκιστη η εκμετάλλευση και οικειοποίηση των αποθεματικών, που εξαργυρώνουν “γραμμάτια” (π.χ Μαρινάκης, ΕΝΦΙΑ πλουσίων κλπ), χαρίζουν λεφτά ξανά στις τράπεζες (για να αποφύγουν την πληρωμή των δανείων τους) και προετοιμάζουν μια ακόμη χρεοκοπία» συνεχίζει το δελτίο Τύπου και καταλήγει: «Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το καθήκον προάσπισης της δημοκρατίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου και της αλληλεγγύης, καθώς επίσης σημαντικών έργων και δράσεων για τις Κυκλάδες, όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η αναβάθμιση των παροχών υγείας και η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών».

(Visited 78 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*