Η βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως για το δημοψήφισμα: «Δεν μπορούν τα κεκτημένα 40 ετών να παίζονται σε μια ζαριά»

admin
03/07/2015 13:43
 
 
 

Για το διακύβευμα του δημοψηφίσματος μίλησε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, επ’ ευκαιρία της αποψινής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο με το ίδιο θέμα.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η Ελλάδα περνάει τις πιο δύσκολες μέρες της μεταπολιτευτικής ιστορίας της, καθώς βρίσκεται κυριολεκτικά στο κενό και αποτελεί την 1η ανεπτυγμένη χώρα που δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αναφερόμενη στο δημοψήφισμα, το χαρακτήρισε «μεταμφιεσμένο», αφού πλέον δεν υφίσταται η πρόταση των δανειστών για την οποία καλείται ο λαός να ψηφίσει, αλλά και «παραπλανητικό», με στόχο να δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής ασφυξίας τέτοιες που η επιστροφή στη δραχμή να φαντάζει ως η μόνη λύση.

«Δεν μπορούν τα κεκτημένα 40 ετών να παίζονται σε μια ζαριά» δήλωσε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι ένα δημοψήφισμα θα ήταν αποδεκτό εφόσον διεξαγόταν υπό τις σωστές προϋποθέσεις, με σαφές και συγκεκριμένο ερώτημα και με τον λαό να είναι πλήρως ενημερωμένος.

 

«Γιατί να ψηφίσουμε ΝΑΙ»

Σύμφωνα με την βουλευτή Επικρατείας, την Κυριακή ψηφίζουμε για το αν θέλουμε να συνεχίσει η Ελλάδα την ευρωπαϊκή της πορεία και για το αν θέλουμε να παραμείνει στο ευρώ. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι το ΝΑΙ δεν σημαίνει ότι όλα θα γίνουν ρόδινα την επόμενη μέρα και θα σταματήσει η λιτότητα.

«Το ΝΑΙ σημαίνει ότι δίνεται μια ευκαιρία για διαπραγμάτευση μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ότι γίνεται μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε τους τελευταίους πέντε μήνες. ΝΑΙ σημαίνει λιτότητα μεν, αλλά με συμμάχους. Το διακύβευμα είναι πέρα και πάνω από κόμματα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως, η οποία παραδέχθηκε ότι έγιναν μεν λάθη από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά η χώρα δεν έζησε ποτέ τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις.

 

«ΟΧΙ = δραχμή»

Από την άλλη πλευρά, η βουλευτής Επικρατείας υποστήριξε ότι το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος στην ουσία θα μας γυρίσει πίσω στη δραχμή, επιφέροντας κούρεμα καταθέσεων, κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αύξηση της ανεργίας, δραστική μείωση των εισοδημάτων κάτω από το μισό και δυσβάσταχτα προσωπικά και εθνικά χρέη.

Άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση, για την οποία επεσήμανε ότι, παρόλο που εξελέγη με ισχυρή λαϊκή εντολή, απέτυχε στο να κάνει την καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση εντός του ευρώ και επέλεξε αυτή τη δύσκολη στιγμή να μετακυλήσει την ευθύνη της απόφασης στους πολίτες.

«Οι προοπτικές μπορούν να έρθουν πιο εύκολα στο πλαίσιο της Ευρώπης» δήλωσε η κ. Κεραμέως, η οποία κάλεσε το λαό να ψηφίσει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής για να μην υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας.

 

«Να μείνουμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια»

Την άποψη ότι «πρέπει να μείνουμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια για να παλέψουμε από μέσα» εξέφρασε ο πολιτευτής της ΝΔ Γιώργος Βακόνδιος, ο οποίος συνόδευε την κ. Κεραμέως, μαζί με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων Βαγγέλη Χαλκιά.

 

(Visited 50 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*