Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ν. Αιγαίου: «ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας»

admin
02/07/2015 8:37
  •  
  •  
  •  

Ψήφισμα, με το οποίο τάσσεται ξεκάθαρα και κατηγορηματικά υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ, εξέδωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Ν. Αιγαίου.

Η ΠΕΔ, όπως και χθες οι φορείς της Δωδεκανήσου, απαιτεί από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το δημοψήφισμα και να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας για την καλύτερη δυνατή συμφωνία, τονίζοντας πως «οτιδήποτε άλλο είναι επικίνδυνο και αποτελεί ταφόπλακα για το μέλλον μας».

 

Το ψήφισμα της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου:

Οι Αυτοδιοικητικοί Εκπρόσωποι των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, εκφράζοντας τις τοπικές μας Κοινωνίες, απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση, να αποσύρει άμεσα το διχαστικό και παραπλανητικό δημοψήφισμα, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ευρωπαϊκή ύπαρξη της Πατρίδας μας και την αποκόπτει από τον φυσικό της χώρο: Την Ευρώπη και τη ζώνη του Ευρώ!

Σήμερα, που η χώρα μας βρίσκεται εκτός του ευρωπαϊκού δικτύου προστασίας, και σε καθεστώς ληξιπρόθεσμων οφειλών των διεθνών μας υποχρεώσεων, οι εικόνες αναξιοπρέπειας, πανικού, ντροπής και απελπισίας που κάνουν το γύρο του κόσμου, προσβάλλουν την περηφάνια της Πατρίδας μας, του κάθε Έλληνα, της κάθε Ελληνίδας, της κάθε Νησιώτισσας, του κάθε Νησιώτη.

Ο τουρισμός που αποτελεί το ισχυρότερο χαρτί για την Ανάπτυξη της Χώρας μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο εθνικό ΑΕΠ, κατακρημνίζεται με ανυπολόγιστες και πολλαπλασιαστικές συνέπειες τόσο για τα Νησιά μας, όσο και για τη Πατρίδα μας.

Ο πρωτογενής τομέας, το εμπόριο, η ναυτιλία, η συνολική οικονομική δραστηριότητα της Ελλάδας, βρίσκεται υπό καθεστώς πλήρους κατάρρευσης με τις κλειστές τράπεζες και την έλλειψη ρευστότητας.

Η κυβέρνηση της Χώρας, έχει λάβει νωπή ισχυρή λαϊκή εντολή, να διαπραγματευτεί σκληρά με τους Θεσμούς, με τους Εταίρους μας, να επιτύχει τη καλύτερη δυνατή συμφωνία, με μοναδική και απαράβατη προϋπόθεση: η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ! Οτιδήποτε άλλο είναι επικίνδυνο, θέτει εν αμφιβόλω τη προοπτική της Πατρίδας μας, την Εθνική μας Κυριαρχία και αποτελεί ταφόπλακα για το μέλλον μας!

Είναι αδιανόητο, η Χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, η Χώρα στην οποία όλοι υποκλίνονται για την Ιστορία και τον Πολιτισμό της, να απομονώνεται και να εγκλωβίζεται στην εσωστρέφεια, το διχασμό, τη διεθνή ανυποληψία και τον οικονομικό μαρασμό!  

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, όλοι οι Δήμαρχοι των νησιών μας, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το δημοψήφισμα!

Να ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ και να συμφωνήσει άμεσα με τους εταίρους μας την καλύτερη δυνατή συμφωνία, που θα διασφαλίζει ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, ανήκει στη ζώνη του Ευρώ!

Και ΣΤΗΡΙΖΕΙ με όλες τις δυνάμεις της το ΝΑΙ στην Ευρώπη, στην Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας!

 

 

 

(Visited 9 times, 1 visits today)