VIDEO: Ο Νίκος Συρμαλένιος απαντά από τη Νάξο για όλα σχετικά με το δημοψήφισμα

admin
01/07/2015 12:48
 
 
 

Συνέντευξη Τύπου για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος παραχώρησε στη Νάξο ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος τόνισε ότι οι προτάσεις που υπέβαλαν οι δανειστές στην ελληνική πλευρά δεν ήταν παρά ένα «τελεσίγραφο».

Ο βουλευτής υπεραμύνθηκε των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης στις «σκληρές», όπως τις χαρακτήρισε, διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν τις εκλογές του Ιανουαρίου, οπότε ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τη σαφή λαϊκή εντολή 1ον «να διαπραγματευθεί και να σταματήσει τα μνημόνια» και 2ον «να διαπραγματευθεί εντός της ευρωζώνης».

Ο κ. Συρμαλένιος παραδέχθηκε ότι το κείμενο των 47 σελίδων που κατέθεσε η ελληνική πλευρά «αποτυπώνει τη θέληση ενός συμβιβασμού μεταξύ των προτάσεων όλων των πλευρών», ωστόσο υποστήριξε ότι περισσότερο από το 50{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} των μέτρων των 8 δισ. που προέβλεπε το κείμενο αυτό αφορούσαν «έχοντες και κατέχοντες» (αυτούς δηλ. που είχαν ετήσιο εισόδημα από 50.000 ευρώ και πάνω).

Έκανε επίσης, λόγο για «συμμαχία» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τους «σκληρούς κύκλους» του Σόιμπλε και των ανθρώπων που τον ακολουθούν μέσα στο Eurogroup.

«Το δημοψήφισμα δεν αποτελεί δημοψήφισμα για “ναι” ή ”όχι” στην Ευρώπη και στην Ε.Ε. Δεν αποτελεί “ναι” ή “όχι” στο ευρώ και στην ευρωζώνη. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτη θέση της Ελλάδας, κατοχυρωμένη από τις ευρωπαϊκές συνθήκες, από θεσμικούς, νομικούς και πολιτικούς κανόνες που ισχύουν σήμερα στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη. Κανένας δεν μπορεί να μας διαγράψει ή να μας “πετάξει έξω”. Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του “ναι” είναι ότι αν ψηφίσει ο κόσμος “ναι”, θα φύγουμε από την ευρωζώνη και μετά από την Ε.Ε. Αυτό είναι ένα παραπλανητικό επιχείρημα» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Συρμαλένιος, ο οποίος πρόσθεσε ότι απώτερος στόχος είναι να «πέσει» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής κατέληξε ότι την Κυριακή, όποιος επιλέξει να ψηφίσει «ναι» θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη έναρξης ενός «σπιράλ αργού θανάτου, συνέχεια των πέντε χρόνων μνημονιακών πολιτικών που φτωχοποίησαν ένα μεγάλος μέρος του ελληνικού λαού. Αντίθετα, όπως είπε, όποιος επιλέξει να ψηφίσει «όχι», «υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια και τη λαϊκή κυριαρχία της χώρας, υπερασπίζεται το δημοκρατικό δικαίωμα μιας χώρας να διεκδικεί την ισοτιμία της μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, δυναμώνει τη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας έναντι των εταίρων και των θεσμών και ανοίγει εξελίξεις ώστε οι κυρίαρχοι ευρωπαϊκοί κύκλοι να καταλάβουν ότι αυτή η Ευρώπη, όπως είναι σήμερα, οδηγείται στη διάλυση της».

Ο Νίκος Συρμαλένιος απάντησε επίσης στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για: το ΦΠΑ στα νησιά και όλο το παρασκήνιο για τους μειωμένους συντελεστές, ποια θα είναι η επόμενη μέρα σε περίπτωση που οι πολίτες επιλέξουν το “ΟΧΙ”, ποιος μας εγγυάται ότι οι πόρτες της Ε.Ε. θα είναι ανοιχτές για διαπραγμάτευση μετά από ενδεχόμενο “ΟΧΙ”,  τι θα γίνει αν ο λαός αποφασίσει “ΝΑΙ”, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αφού είχε νωπή εντολή από τον ελληνικό λαό προσέφυγε σε δημοψήφισμα, γιατί το δημοψήφισμα έγινε τώρα καταμεσής της τουριστικής περιόδου, για το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος κ.ά. 

{youtube}x7sQF56Uz80{/youtube}

 

{youtube}dJ93rrv_E9E{/youtube}

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*