Στην Υφυπουργό Παιδείας ο Φίλιππος Φόρτωμας

Άκης Αξαόπουλος
18/09/2019 11:37
 
 
 

 

Με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας, κατόπιν δικού του αιτήματος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της Υφυπουργού για ζητήματα παιδείας που αφορούν στο νομό Κυκλάδων και πιο συγκεκριμένα, την μη έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων σε Επαγγελματικά Λύκεια των Κυκλάδων, σε Πάρο, Σύρο, Νάξο, Κέα, Άνδρο, Σαντορίνη και Τήνο.

Για το προαναφερόμενο θέμα, ο κ. Φόρτωμας ζήτησε να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις που αφορούν στα παραπάνω σχολεία, καθώς και να εγκριθεί η λειτουργία των προτεινόμενων ειδικοτήτων, δεδομένων και των ειδικών συνθηκών της νησιωτικότητας, προκειμένου οι μαθητές των σχολείων αυτών να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους.

Στη συζήτηση, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στο πρόβλημα με τα κενά και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τα οποία παρουσιάζονται σε σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά των Κυκλάδων.

Από την πλευρά της, η κα Ζαχαρχάκη ενημέρωσε τον βουλευτή ότι έχει πλήρη εικόνα για τα ελλείμματα που εντοπίζονται στο νομό μας και τον διαβεβαίωσε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παρακολουθεί «με άγρυπνο μάτι» τα ζητήματα στις σχολικές μονάδες των νησιών, λαμβάνοντας τα μέτρα της – όπως είπε – ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το ταχύτερο δυνατό.

(Visited 110 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*