Γιάννης Βλασερός: «Απαιτείται εθνική ενότητα και ομοψυχία»

admin
29/06/2015 2:19
  •  
  •  
  •  

Ψυχραιμία, εθνική ενότητα και ομοψυχία συνιστά ο πολιτευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλασερός, σε μήνυμα που απηύθυνε στους πολίτες του νομού για το επερχόμενο δημοψήφισμα.

Αφού συντάχθηκε απόλυτα με τη δημόσια έκκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βλασερός εξέφρασε την άποψη ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές «απαιτείται μια ενιαία εθνική γραμμή που θα ισχυροποιήσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας», μακριά από «μικροκομματικούς εγωισμούς και σκοπιμότητες».

Αναλυτικά, το μήνυμα του κ. Βλασερού έχει ως εξής:

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Ζούμε τις τελευταίες μέρες πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, έχει εξαντλήσει τον θυμό και την οργή του. Έχει προβληματιστεί, έχει αγχωθεί, έχει τρομοκρατηθεί.

Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση μοιάζει σαν να έχει μπει σε τροχιά ολοκληρωτικής ρήξης με την Ευρώπη – κάτι που αν συμβεί, θα επηρεάσει δραματικά τη ζωή και των επόμενων γενεών Ελλήνων.

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή πρέπει να αναλογιστούμε υπεύθυνα και χωρίς συναισθηματισμούς ποια θα είναι τα αποτελέσματα που θα επιφέρει μια οριστική ρήξη με τους δανειστές και ποιο είναι το κόστος που είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε γι’ αυτό.

Τόσο κρίσιμες ιστορικές αποφάσεις δεν μπορεί να παρθούν από ένα κόμμα ή μια κυβέρνηση. Απαιτείται εθνική ενότητα και ομοψυχία, μια ενιαία εθνική γραμμή που θα ισχυροποιήσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Μικροκομματικοί εγωισμοί και σκοπιμότητες αφορούν άλλες εποχές και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές. Τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση και πρέπει να εμφανιστούμε ισχυροί και ενωμένοι. Ήρθε η κρίσιμη στιγμή και τώρα όλοι όσοι εμπλέκονται χρειάζεται να συμμετάσχουν σε μία ήρεμη, ψύχραιμη διαβούλευση.

Για το λόγο αυτό, συντάσσομαι απόλυτα με τη δημόσια έκκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, με τις τρεις χρήσιμες και κρίσιμες προτάσεις, που ζητεί Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης με τη δικαιωματική συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού. Οφείλουν όλοι οι Ηγέτες, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, για την Ευρωζώνη και το κοινό μας νόμισμα.

Ας συνεχίσουμε να είμαστε αισιόδοξοι και ας ελπίσουμε ότι όλες οι πλευρές θα λειτουργήσουν υπεύθυνα και με συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών.

 

Γιάννης Βλασερός

Πολιτευτής Κυκλάδων

 

(Visited 7 times, 1 visits today)