Πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος

admin
27/06/2015 22:38
 
 
 

«Όχι στις προτάσεις για συμφωνία των Ε.Ε. – ΔΝΤ – ΕΚΤ, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης», καθώς και «αποδέσμευση από την Ε.Ε. – κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών τους νόμων» είναι τα ζητήματα που το ΚΚΕ θεωρεί πως πρέπει να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού.

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, το ΚΚΕ καλεί τον λαό να απορρίψει τόσο την πρόταση της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, όσο και την πρόταση της κυβέρνησης, γιατί – όπως υποστηρίζει – «και οι δύο αυτές προτάσεις περιέχουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που θα έρθουν να προστεθούν στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, που παραμένουν άθικτα».

«Η κυβέρνηση ουσιαστικά καλεί το λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς τους δανειστές, η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Εξαπατά το λαό για να συναινέσει στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του και συμπληρώνει ότι «και τα άλλα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης εξαπατούν το λαό με άλλον τρόπο, με την κινδυνολογία στο επίσης δίλημμα “ευρώ ή δραχμή”, δίλημμα τμημάτων του κεφαλαίου και όχι του λαού».

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει το δημοψήφισμα, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τις θέσεις του και για την πραγματική διέξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού, καταλήγοντας με την επίσημανση ότι «μοναδική ρεαλιστική λύση προς όφελος του λαού είναι η ρήξη με την Ε.Ε., η αποδέσμευση από αυτή τη λυκοσυμμαχία, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, για να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του, λύση που θα προκύψει από τη θέληση και δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος και σε συσπείρωση με το ΚΚΕ».

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*