Κ. Μητσοτάκης: Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν

Άκης Αξαόπουλος
26/08/2019 15:44
 
 
 

 

Την πλήρη άρση των capital controls ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση στο υπουργείο Οικονομικών του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας (Τράπεζα της Ελλάδος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Ελληνική Ένωση Τραπεζών κ.ά.). Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η σχετική τροπολογία εγκρίθηκε από τους θεσμούς το περασμένο Σάββατο.

Επί της ουσίας, η πλήρης κατάργηση σημαίνει την άρση των εναπομεινάντων περιορισμών στη μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από ιδιώτες και νομικά πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι, τα capital controls είχαν επιβληθεί με νόμο στα τέλη του Ιουνίου 2015.

Η τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη:

«Σήμερα ανακοινώνω μία ακόμη προγραμματική δέσμευση που γίνεται πράξη πριν από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Σε συνεργασία με την ΤτΕ αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων. Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν».

«Κλείνει οριστικά μετά από 50 μήνες ένας κύκλος ανασφάλειας. Ανοίγει ένας νέος κύκλος για την Ελλάδα που θέλουμε και την Ελλάδα που αξίζουμε τόνισε ο πρωθυπουργός επικρίνοντας την κυβέρνηση Τσίπρα για την περιπέτεια που οδήγησε τη χώρα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

(Visited 61 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*