Νίκος Συρμαλένιος: «Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της ΝΔ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» (video)

Άκης Αξαόπουλος
08/08/2019 14:29
 
 
 

 

«Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κατάργησης της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται δια της πλειοψηφίας της ΝΔ με το παρόν νομοσχέδιο» όπως κατήγγειλε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Στην ομιλία του, ο κ. Συρμαλένιος έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για «νόμο αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης στο όνομα της κυβερνησιμότητας, επαναφέροντας το δημαρχοκεντρικό και περιφερειαρχοκεντρικό σύστημα διακυβέρνησης της τοπικής αυτοδιοίκησης και απωθώντας την ενεργή κοινωνία ουσιαστικά στο περιθώριο».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε μια σειρά τροποποιήσεων που – όπως είπε – διακρίνονται από την λογική της «απόλυτης κυριαρχίας του δημάρχου και του περιφερειάρχη» (ανάμεσα σε αυτές είναι και ο αυθαίρετος καθορισμός των επάρχων των νησιωτικών επαρχιών και έξω από τα όρια και τα νησιά του συγκεκριμένου επαρχείου) και κατέληξε, λέγοντας: «Η ΝΔ, η Κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι στιγμής εφαρμόζει απολύτως τα τρία αλληλένδετα δόγματα. Δόγμα πρώτο: Ασφυκτικός πρωθυπουργικός έλεγχος στα πάντα. Δόγμα δεύτερο: Νόμος και τάξη διά της καταστολής. Δόγμα τρίτο: Οικονομικός νεοφιλελευθερισμός με πρώτες επιλογές τη συμμετοχή εκπροσώπων των μεγάλων επιχειρήσεων στην Κυβέρνηση και την ενίσχυση των μεγάλων εισοδημάτων».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου:

(Visited 144 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*