Τοποθετήσεις Αντώνη Συρίγου περί ποινικής ευθύνης υπουργών και σχέσεις κράτους-εκκλησίας

 
 
 

 syrigos boyli aigaio365

Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος επί των άρθρων 62 και 86 του Συντάγματος (περί ποινικής ευθύνης υπουργών) και επί του άρθρου 3 (που αφορά στις σχέσεις εκκλησίας και κράτους) τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος.

Αφού εστίασε στο γεγονός ότι η συζήτηση αυτή διεξάγεται σε ένα πεδίο μεταξύ 1ον «της επίμονης απαίτησης για ισονομία και της ανάγκης απόκρουσης των αιτιάσεων που έχει δεχθεί το πολιτικό σύστημα» και 2ον «του γεγονότος ότι ο πολιτικός είναι όντως εκτεθειμένος σε κακόπιστους ανθρώπους, οι οποίοι για πολλούς και διαφόρους λόγους επιθυμούν να παρακωλύσουν το έργο που εκτελείται», ο κ. Συρίγος υποστήριξε ότι το ζητούμενο είναι η εξεύρεση αυτής ακριβώς της λεπτής ισορροπίας. Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει και δίνει ικανοποιητικές απαντήσεις στα ζητήματα που έχουν τεθεί».
«Ισορροπημένη και εντός πραγματικότητας» χαρακτήρισε και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 3, που αφορά στις σχέσεις εκκλησίας και κράτους. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ένα από τα ζητούμενα είναι η ανεξαρτησία της εκκλησίας από το κράτος και τις παρεμβάσεις του, δεδομένου – όπως είπε – ότι «η εκκλησία δεν είναι πρόσωπο δημοσίου δικαίου εν τοις πράγμασι, είναι μια πορεία μαρτυρική, είναι ευχαριστηριακή σύναξη και τα μυστήρια δεν είναι διοικητικές πράξεις».
«Το ζητούμενο είναι ο καθένας να έχει το ρόλο του. Πιστεύω ότι οι συζητήσεις αυτές θα βοηθήσουν πάρα πολύ και το γεγονός ότι και η εκκλησία έχει η ίδια προβληματιστεί, θα της προσφέρει ζωογόνο δύναμη. Δεν είμαστε αντικληρικιστές ούτε είχαμε ποτέ τέτοιες αντιλήψεις. Σεβόμαστε την εκκλησία, πρέπει να προσεχθεί το θέμα των ιερέων και θα προσεχθεί, η συνεργασία θα υπάρχει, ταυτόχρονα όμως ο καθένα θα λειτουργεί με βάση το ρόλο του όσον αφορά τους πολίτες και το ποίμνιο» κατέληξε στην τοποθέτηση του ο κ. Συρίγος

Δείτε εδώ τις δύο τοποθετήσεις του βουλευτή Κυκλάδων

{youtube}o4K7Lxqg-2g{/youtube}

{youtube}6IwXGApZfS4{/youtube}

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*