Γ. Βρούτσης: Κατάθεση Αναφοράς για την παράλογη και αδικαιολόγητη επιβολή ΕΝΦΙΑ στο Δήμο Μήλου

 
 
 

vroutsis 12

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών το έγγραφο του Δημάρχου Μήλου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη (α.π.6471/23-10-2018), στο οποίο εκφράζει την έντονη αντίθεσή του για την πρωτοφανή και αδικαιολόγητη επιβολή ΕΝΦΙΑ στο Δήμο Μήλου.

Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο του ο Δήμαρχος του νησιού εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την πρωτοφανή ενέργεια της ΔΟΥ Γ΄ Πειραιά να επιβάλλει ΕΝΦΙΑ στο Δήμο της Μήλου. Μάλιστα, στο έγγραφό του υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι ΟΤΑ απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα ιδιοκτησίας τους που ιδιοχρησιμοποιούνται ή παραχωρούνται δωρεάν στο δημόσιο.

Ως εκ τούτου η ενέργεια της ΔΟΥ Γ΄ Πειραιά θεωρείται ακατανόητη και πρωτοφανής.
Σύμφωνα με το έγγραφο του Δημάρχου, είναι αδιανόητο η πολιτεία να αντιμετωπίζει με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο έναν μικρό δήμο, όπως της Μήλου, καθώς ακόμη και αν υπήρξε κάποιο λάθος στην ορθή συμπλήρωση των σχετικών εντύπων, όφειλε να λειτουργήσει συμβουλευτικά και όχι εκδικητικά.
Αντίθετα, η κυβέρνηση “κωφεύει” και αδιαφορεί στα επανειλημμένα έγγραφα που έχει αποστείλει ο Δήμος (α.π. 5961/27.09.2018, 6132/05.10.2018, 6374/18.10.2018) επισημαίνοντας το πρόβλημα, ενώ δεν έχει δώσει καμία απολύτως εξήγηση, αλλά ούτε και έχει υπάρξει η στοιχειώδης ευαισθησία από μέρους της που να δικαιολογεί την παράλογη αυτή ενέργεια.

Με το έγγραφό του ο Δήμαρχος Μήλου, καλεί τον αρμόδιο υπουργό να σταματήσει να ταλαιπωρεί το Δήμο και τους δημότες του νησιού και να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την άμεση επίλυση ενός προβλήματος, που θα επιφέρει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Μήλου.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*