Γιάννης Βρούτσης: «Εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι των Κυκλάδων;»

  •  
  •  
  •  

vroutsis node 1

Όπως είχε προαναγγείλει την περασμένη Κυριακή από τη Σύρο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητώντας να μάθει εάν εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ιστορικά κτήρια, μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία των νησιών του νομού Κυκλάδων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ερώτηση του ο κ. Βρούτσης, στην απόφαση δεν δίνονται επαρκή στοιχεία των ακινήτων, με αποτέλεσμα να είναι μην δυνατή η ακριβής αναγνώριση τους, ενώ για την εκχώρηση δεν ενημερώθηκαν ούτε οι ΟΤΑ, ούτε καν το ίδιο το Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, το κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε από τον βουλευτή Κυκλάδων έχει ως εξής:
«Με την υπ’ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 – ΦΕΚ Β’ 2320/19.6.2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, εκχωρήθηκαν 10.119 δημόσια ακίνητα στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) – Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).
Μάλιστα, στην ανωτέρω απόφαση δεν αναγράφονται τα χαρακτηριστικά των ακινήτων που εκχωρούνται, αλλά μόνο οι 12ψήφιοι αριθμοί του Κτηματολογίου, χωρίς κανένα άλλο διευκρινιστικό στοιχείο των ακινήτων, με αποτέλεσμα να είναι δυσχερής η ακριβής αναγνώρισή τους χωρίς ειδική έρευνα για το καθένα. Σημειώνεται, ότι για την εκχώρηση των επιλεγέντων κτηρίων δεν είχαν ενημερωθεί προηγουμένως ούτε οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της κάθε περιοχής, ούτε καμία άλλη Αρχή ή Υπηρεσία, ούτε το κοινοβούλιο.
Επειδή, τα νησιά του Νομού Κυκλάδων διαθέτουν ανεκτίμητης, παγκόσμιας, ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας μνημεία.
Επειδή, εκφράζονται βάσιμοι φόβοι ότι η πρωτοφανής αυτή απόφαση ενδέχεται να συμπεριλαμβάνει ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία του Νομού Κυκλάδων, γεγονός που έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των νησιωτών.
Επειδή, οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από τους 10.119 κωδικούς ακινήτων που παραχώρησε η κυβέρνηση στο Υπερταμείο.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Συμπεριλαμβάνονται ιστορικά κτήρια, αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία των νησιών του Νομού Κυκλάδων στη συγκεκριμένη απόφαση παραχώρησης της κυβέρνησης και αν ναι ποια είναι αυτά;
2. Ποιοι από τους 10.119 κωδικούς ακινήτων αφορούν το Νομό Κυκλάδων, αναλυτικά και ανά νησί;

(Visited 2 times, 1 visits today)