Ν. Συρμαλένιος: «Σημαντικός ο ρόλος του υπουργείου Άμυνας στη στήριξη της δημόσιας υγείας και της ναυπηγικής βιομηχανίας»

sirmalenios
admin
23/04/2015 12:22
 
 
 

Το θέμα του κοινωνικού και αναπτυξιακού ρόλου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με ζωτικά ζητήματα της νησιωτικής Ελλάδας έθεσε ο Νίκος Συρμαλένιος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις δυνατότητες του υπουργείου όσον αφορά στη στήριξη των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας στα νησιά, αναδεικνύοντας τόσο το ρόλο του στις διακομιδές, όσο και στην ενδεχόμενη υπηρέτηση γιατρών πουν υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία ιδιαίτερα μικρών νησιών.

Επίσης, δεν παρέλειψε να επισημάνει την ανάγκη ενίσχυσης των ελληνικών ναυπηγείων με παραγγελίες αμυντικών εξοπλιστικών μέσων, τονίζοντας ιδιαίτερα τις δυνατότητες του Νεωρίου Σύρου που διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία και έχει επιτελέσει συγκεκριμένο έργο σ’ αυτόν τον τομέα.

«Με αυτόν τον τρόπο, το ΥΠΕΘΑ θα συμβάλλει αποφασιστικά στη στήριξη της εγχώριας ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, όπως επιχειρεί και με την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας» δήλωσε σχετικά ο κ. Συρμαλένιος.

 

 

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*