“Απαράδεκτη και ανεύθυνη η στάση Περιφέρειας και Δήμου για τις καταστροφές στον Απόλλωνα”

admin
03/04/2015 20:16
 
 
 

Tην τακτική και τη στάση των περιφερειακών και τοπικών αρχών σχετικά με το θέμα των καταστροφών του Απόλλωνα, καταγγέλλουν η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου και Νάξου που σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν υποστηρίζουν τον αγώνα των κατοίκων του χωριού. 

Η ανακοίνωση:

Απαράδεκτη και ανεύθυνη η στάση των περιφερειακών και τοπικών αρχών για τις καταστροφές στον Απόλλωνα.

Την ίδια στάση θα κρατούσαν, αν το θέμα αφορούσε κεντρικότερα σημεία της Νάξου με μεγαλύτερα και πολύπλοκα συμφέροντα;

«Δεν έχουμε καμία δουλειά και καμία ευθύνη για την περιοχή του Απόλλωνα. Οι ευθύνες είναι στο Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο που έχει μάλιστα αρκετά χρήματα!» Αυτή είναι η θέση, και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ούτε καν την πρόταση για από κοινού σύσκεψη των περιφερειακών και τοπικών αρχών για το θέμα δέχτηκαν να συζητήσουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου καταγγέλλουμε τη στάση και την τακτική των περιφερειακών και τοπικών αρχών, συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Απόλλωνα για άμεση αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, την παράλληλη και άμεση δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα της περιοχής, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που τα προκαλούν αλλά και να προχωρήσει σε καταγραφή συνολικά όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί από καιρικά φαινόμενα (κατολισθήσεις, αγροτικό οδικό δίκτυο κλπ) του τοπικού διαμερίσματος Κορωνίδας και να ενταχθούν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης με έργα αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης.

Καταδικάζουμε για μια ακόμα φορά την πεισματική απραξία και αδιαφορία που έδειξαν και δείχνουν τόσο η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, όσο και η Περιφέρεια με την απόφασή της στην συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου στις 31-3-2015 στη Ρόδο, όπου με πρωτοβουλία της Λαϊκής συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου συζητήθηκε το Θέμα του Απόλλωνα.

Οι παλιότερες και πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου και της Περιφέρειας για τις μέχρι τώρα ενέργειές τους αποσκοπούν στην παραπληροφόρηση των υπόλοιπων δημοτών. Οι πράξεις, τα έγγραφα και οι ημερομηνίες τους, τους διαψεύδουν. Εξ άλλου οι κάτοικοι του Απόλλωνα και της Κορωνίδας, έχουν προσωπική γνώση και εμπειρία για τα τεκταινόμενα και δεν τρώνε κουτόχορτο.

Καλούμε όλους τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Απόλλωνα.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*