Μήνυμα Βρούτση από τη Νάξο: Είμαι ανήσυχος για τη λέξη «ειρήνη» στη χώρα (video)

vroutsis 3 2 2018 2
admin
04/02/2018 00:42
 
 
 

 

Την ανησυχία του για την ειρήνη στη χώρα μας εξέφρασε σε ομιλία του σε εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.

«Είναι η πρώτη φορά που μεταφέρω ένα τέτοιο μήνυμα κι αυτό γιατί είμαι βαθιά ανήσυχος για τη λέξη «ειρήνη». Γνωρίζουμε όλοι ότι αν κλονιστεί η ειρήνη, τα πάντα θα γκρεμιστούν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε:

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας, το τελευταίο τουλάχιστον διάστημα, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αυτό το οποίο συντελείται σήμερα στο Αιγαίο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι όλοι και όλες πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας την λέξη «ετοιμότητα». Η πατρίδα μας είναι πάνω απ’ όλα, η Ελλάδα είναι πάνω απ’ όλα και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας είναι πάνω απ’ όλα».

Ο π. Υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι τα τελευταία χρόνια αποκτήσαμε ένα επίπεδο ευημερίας, το οποίο δοκιμάστηκε μέσα στο περιβάλλον της δημοσιονομικής προσαρμογής. «Αυτό το επίπεδο ευημερίας όμως είχε και μια αρνητική διάσταση. Η ευημερία έφερε αφυδάτωση αρχών και αξιών στον τόπο μας. Μας αφυδάτωσε σε εθνικό επίπεδο. Από γενιά σε γενιά περνάνε τα πράγματα και νομίζουμε ότι είναι αυτονόητα» τόνισε.

Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο επίσης για «μια έντονη θεσμική και αξιακή παρακμή».
«Έχουμε χάσει από μέσα μας αυτή την εθνική αφύπνιση, που είναι το ζωτικό κύτταρο επιβίωσης ενός έθνους» τόνισε.

Όπως είπε, είναι η πρώτη φορά στα 10 χρόνια που είναι βουλευτής και που δίνει ένα τέτοιο μήνυμα από τις Κυκλάδες και αυτό είναι κάτι που δεν το κάνει τυχαία.
«Όλοι μας πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας, ότι τίποτε από ότι είναι γύρω μας έτσι όμορφα διαμορφωμένο, δεν είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίζεται στο βεληνεκές. Πρέπει όλοι μέσα μας να ξέρουμε ότι όλα μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή» σημείωσε με την ευχή να μην έλθει ποτέ αυτή η στιγμή.
«Να ευχηθούμε λοιπόν να μην έρθει ποτέ αυτή η στιγμή. Αλλά αν έρθει πρέπει σε όλους να ξυπνήσει μέσα μας αυτό που μας έκανε περήφανους, που διδαχθήκαμε στο σχολείο και που μάθαμε από μικρά παιδιά. Τις αξίες του ελληνισμού, τις αρχές του ελληνισμού, για την πατρίδα μας και μόνο».

Τετραπλή επίθεση από την κυβέρνηση στον τουρισμό

Σε ότι αφορά στον τουρισμό ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε ότι εδώ και αρκετά χρόνια τα πράγματα στον τουρισμό στην πατρίδα μας, πηγαίνουν συνεχώς καλύτερα και «αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο, αλλά κάτι το οποίο έχει τη βάση του».
«Η πατρίδα μας βρίσκεται σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον με θέση προνομιακή. Ταυτόχρονα όμως, αυτά που γίνονται γύρω από την Ελλάδα στη βόρεια Αφρική και ανατολικά μας, Τουρκία και νότια στην Τουρκία, διαμορφώνουν στη χώρα μας ένα θετικό περιβάλλον και ελκυστικό τουριστικό προορισμό για όλη την Ευρώπη και για όλο τον κόσμο» σημείωσε.

Ο κ. Βρούτσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά αλλά και για το νέο τέλος διανυκτέρευσης.

«Ο απλός πολίτης, ο κάτοικος της Νάξου και των Κυκλάδων έχασε ένα προνόμιο που το είχε φέρει ο πολιτικός φορέας που εγώ πιστεύω, η Νέα Δημοκρατία και δεν υπήρχε περίπτωση να πειραχτεί ποτέ, αλλά πειράχτηκε… καταργήθηκε και δεν μπορεί να ξαναγυρίσει πίσω. Επίσης, πριν από λίγους μήνες ψηφίστηκε στη Βουλή άλλος ένας φόρος. Ο φόρος διαμονής, ο οποίος ξεκίνησε από 1/1/ 2018. Αυτή η τετραπλή επίθεση (φόροι και εισφορές, αύξηση Φ.Π.Α. στο Αιγαίο και φόρος διαμονής), αποτελεί ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί για την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού αλλά ταυτόχρονα και για τον κάτοικο της Νάξου, των Κυκλάδων και το Αιγαίου» τόνισε.

Σε ότι αφορά στη Νάξο και στην άνοδο της τουριστικής κίνησης στο νησί ο κ. Βρούτσης την απέδωσε «στους δυο κρίσιμους θεσμικούς φορείς» –το επαρχείο και το δήμο- «που δουλεύουν από κοινού και βοηθούν στη βελτίωση των συνθηκών στο νησί, κάτι το οποίο αντανακλά και στον τομέα του τουρισμού».

Ο κ. Βρούτσης έκλεισε την ομιλία του σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι καρυδότσουφλο στον άνεμο, είναι αστέρι στον ουρανό και απ’ τα κόκαλα βγαλμένη…».

{youtube}rMvkHJiywUo{/youtube}

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*