Νεκτάριος Σαντορινιός για το όνομα της ΠΓΔΜ: «Δεν πιστεύω ότι βοηθούν τα συλλαλητήρια»

santorinios Naxos 1
admin
19/01/2018 12:36
 
 
 

«Δεν πιστεύω ότι βοηθούν τα συλλαλητήρια. Δεν είμαστε σε κενό χρόνο. Υπάρχει ήδη μια διαμορφωμένη κατάσταση και μια ενδιάμεση Συμφωνία: Τα Σκόπια λέγονται Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Και το “πρώην” δεν αφορά ούτε το Δημοκρατία, ούτε το Μακεδονία».

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, κληθείς να σχολιάσει, μεταξύ άλλων, την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ.
Ο κ. Σαντορινιός υποστήριξε ότι τα συλλαλητήρια υποκινούνται από εθνικιστικούς κύκλους και τη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας τις διαπραγματεύσεις ως «μια ιστορική ευκαιρία να λυθεί ένα ζήτημα που αποτελούσε ανάχωμα στην εξέλιξη των Βαλκανίων», αλλά και «ευκαιρία να αναδειχθεί η Ελλάδα ως ηγέτιδα δύναμη της περιοχής».
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο Κυβερνήσεις που επιθυμούν λύση για το καλό και των δυο χωρών. Εθνικά υπεύθυνη στάση έχει όποιος προσπαθεί να λύσει το ζήτημα και όχι αυτοί που τορπιλίζουν τις προσπάθειες» δήλωσε ο κ. Σαντορινιός και πρόσθεσε ότι «η εθνική μας γραμμή, που είναι αποτέλεσμα των διπλωματικών προσπαθειών του παρελθόντος μιλά για μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Οι πολιτικές δυνάμεις εκφράζουν την πλειοψηφία του λαού και μπορούν να συνεννοηθούν ώστε να έχουμε μια λύση».

Δείτε εδώ τον κ. Σαντορινιό στην εκπομπή του ΣΚΑΪ

 

 

 

(Visited 6 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*