Νίκος Συρμαλένιος: «Τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός αυτός του 2018» (video)

syrmalenios nikos boyli
admin
12/12/2017 21:54
 
 
 

Την πεποίθηση του ότι ο προϋπολογισμός του 2018, αν και δύσκολος, είναι ο τελευταίος μνημονιακός εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος κατά την εισήγηση του στην Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας ότι η χώρα «αποκτά και πάλι την αξιοπιστία της, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και την επίμονη σταθερότητα που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, τα μνημόνια θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο του 2018 και στη συνέχεια, θα υπάρξει μια σταθερή μεταμνημονιακή περίοδος, με ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μείωση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης.
Όσον αφορά στον προϋπολογισμό του 2018, επισήμανε ότι επιδιώκει την περαιτέρω διεύρυνση του κοινωνικού κράτους (συνέχιση Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ανακούφιση παιδικής φτώχειας, προστασία πρώτης κατοικίας) και την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί αναλυτικά «στη θετική αποτίμηση των οικονομικών του ΕΦΚΑ», στις προσπάθειες πάταξης της εισφοροδιαφυγής, καθώς και στον ΕΟΠΥΥ.
Από την εισήγηση του κ. Συρμαλένιου δεν έλειψε η άσκηση έντονης κριτικής προς τη ΝΔ, αλλά και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που προσπαθούν να παρουσιάσουν μια «παραμορφωτική εικόνα της πραγματικότητας», τη στιγμή που – όπως είπε – η κυβέρνηση, με σύμμαχο «τις αστείρευτες δυνάμεις του λαού μας», οδηγεί τη χώρα «στην οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση».

https://www.youtube.com/watch?v=GTaHAlOcK6g&feature=youtu.be

 

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*