Κομματική Οργάνωση Νάξου του ΚΚΕ: «Κάτω τα χέρια σας από την απεργία»

apergia pano
admin
05/12/2017 10:59
 
 
 

Μια θεμελιώδη κατάκτηση των εργαζομένων, την απεργία, προσπαθεί να πλήξει η σημερινή κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση (Κ.Ο.) Νάξου του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε αργά χθες το απόγευμα τροπολογία στη Βουλή (στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππά για τον HELLAS SAT) σχετικά με τον τρόπο λήψης απόφασης για κήρυξη απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων. Ωστόσο, οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ανάγκασαν την κυβέρνηση να αποσύρει τη συγκεκριμένη τροπολογία – όπως επίσης, και τις τροπολογίες για την αποζημίωση για εργατικά ατυχήματα με ευθύνη του εργοδότη και τον προγραμματισμό και την παροχή εργασίας του προσωπικού των ΚΤΕΛ – με πηγές του υπουργείου Εργασίας, να επισημαίνουν ότι οι τροπολογίες θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, αφού πρώτα υπάρξουν νομοτεχνικές βελτιώσεις και θετικές τροποποιήσεις στις προβλέψεις τους.
Στην ανακοίνωση της ΚΟ Νάξου του ΚΚΕ στηλιτεύεται η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να «χτυπήσουν» το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στην απεργία, το οποίο «κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες», ενώ καλούνται οι εργαζόμενοι να το υπερασπιστούν συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών. Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Κάτω τα χέρια σας από την απεργία
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, φέρνοντας σαν τον κλέφτη στη Βουλή (και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον – άρον) τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία.
Πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν έχει καμία αναστολή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πάγια επιδίωξη του οποίου είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Για αυτόν το λόγο, η κυβέρνηση παίρνει τα εύσημα των «εταίρων»της στην ΕΕ, γι’ αυτόν το λόγο κλείνει γρήγορα τις αντεργατικές – αντιλαϊκές «αξιολογήσεις». Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να είναι από αύριο και κάθε μέρα στους δρόμους, να πυκνώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*