Συρμαλένιος: Δεν υπάρχουν εχθροί της αγροτικής παραγωγής της Νάξου (video)

syrmalenios vouli
admin
02/11/2017 09:54
 
 
 

“Το νομοσχέδιο για τη διαχείριση απορριμάτων αποτελεί ένα νομοσχέδιο μακράς πνοής, διότι εντάσσεται πλήρως σε ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο ξεπερνάει το αναπτυξιακό μοντέλο προηγούμενων δεκαετιών, αυτό που μας έφερε στη χρεωκοπία το 2010. Είναι ένα νομοσχέδιο που εντάσσεται απολύτως στη λογική της βιώσιμης ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης με κοινωνικό και οικολογικό πρόσημο και έτσι πρέπει να το βλέπουμε”.

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου. 

Ο κ. Συρμαλένιος, σημείωσε ότι ο ρόλος των ΟΤΑ είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και κυρίως στα νησιά τα οποία συνδέονται με ραγδαία τουριστική ανάπτυξη. “Υπάρχουν ακόμα και σήμερα σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν ακόμα χώροι ανεξέλεγκτης διαχείρισης απορριμμάτων για τους οποίους καταβάλλονται πρόστιμα περίπου 50 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος. Υπάρχει πρόβλημα χωροθέτησης ακόμα και Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και συνεχιζόμενων συγκρούσεων για την τελική επιλογή της χωροθέτησης, υπάρχει πρόβλημα χωροθέτησης των Κέντρων Διαλογής, υπάρχει ζήτημα μεταφοράς. Όλα αυτά τα ζητήματα δεν έχουν λυθεί ακόμα σε πολλά από τα νησιά και μάλιστα, σε πολλά από τα τουριστικά ανεπτυγμένα νησιά” σημείωσε.

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ειδική αναφορά στη Νάξο, με αφορμή την τροπολογία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο και βιομάζα.

Όπως ανέφερε: «Η τροπολογία είναι πολύ σημαντική και εκτός των άλλων, ικανοποιεί και το αίτημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, για το οποίο έγινε, δυστυχώς, μεγάλη σπέκουλα. Διαχωρίστηκαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -κατά την ηγεσία της ΕΑΣ- και η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ σε φίλους και εχθρούς των αγροτών και της ΕΑΣ Νάξου. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι και με τη σημερινή ψήφιση αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν εχθροί ούτε της αγροτικής παραγωγής της Νάξου ούτε των αγροτών της Νάξου. Υπάρχουν μόνο φίλοι, οι οποίοι υλοποιούν σήμερα αυτό το αίτημα στο οποίο δεν περιλαμβάνονταν η πρότασή τους, η μονάδα αυτή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια από βιοαέριο και βιομάζα να αποτελεί επέκταση αδειοδοτημένων αγροτοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε περιοχή πρώτης αγροτικής, παραγωγικής χρήσης και όχι άλλες μονάδες οι οποίες δεν συνδέονται με την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Συρμαλένιος τόνισε: «Θέλω να κάνω μια παρατήρηση για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας. Δυστυχώς, αυτή η οβιδιακή μεταστροφή της στάσης της από το «Ναι» στις επιτροπές στο σημερινό «Όχι», δείχνει ότι επικράτησε για άλλη μία φορά η μικροκομματική αντίληψη της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, που αποδεικνύεται και σε αυτό το θέμα μη σοβαρή και επιφανειακή. Είναι, όμως, φανερό ότι ο λαός δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτές τις τακτικές και σίγουρα, αγαπητοί συνάδελφοι της ΝΔ, θα σας γυρίσει την πλάτη».

{youtube}Z54j6lQs3c8{/youtube}

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*