Νέα συνάντηση για τη υδροδότηση των νησιών – Παρόντες οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ

admin
10/03/2015 07:58
 
 
 

Νέα συνάντηση για την υδροδότηση των άνυδρων νησιών πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκου Ζωΐδη.

Σκοπός της συνάντησης, στην οποία παρέστησαν και οι βουλευτές των Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, Νίκος Μανιός και Αντώνης Συρίγος, ήταν η ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κάλυψη αναγκών σε νερό των άνυδρων νησιών (ποσότητες νερού που χρειάζονται και τρόποι προμήθειας τους), ενώ συζητήθηκαν επίσης και οι επιμέρους ανάγκες νησιών των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και των Φούρνων του νομού Σάμου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, η κυβέρνηση στοχεύει στην «ουσιαστική και οριστική επίλυση του προβλήματος», μέσω συνολικότερων στρατηγικών αντιμετώπισης του ζητήματος (πέραν της μεταφοράς νερού με υδροφόρα σκάφη), με τους βουλευτές να τονίζουν από την πλευρά τους, ότι «οι παρεμβάσεις των συναρμόδιων υπουργείων θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι κανένα νησί του Αιγαίου δεν θα μείνει χωρίς νερό κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά και των καλοκαιρινών μηνών».

 

Ανάγκη για χάραξη εθνικής ακτοπλοϊκής στρατηγικής

Τέλος, επ’ ευκαιρία της παρουσίας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αρμοδίου για τα θέματα Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, οι βουλευτές συζήτησαν μαζί του τα φλέγοντα ζητήματα της ακτοπλοΐας.

Και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν την ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου, όπως επίσης και την ανάγκη για χάραξη εθνικής ακτοπλοϊκής στρατηγικής μέσω της δημιουργίας ενός δημόσιου-κοινωνικού φορέα ακτοπλοΐας. 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*