Ακτοπλοΐα και υγεία στην κορυφή των προτεραιοτήτων Συρμαλένιου και Συρίγου

admin
02/03/2015 09:11
 
 
 

Το παρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιείται στη Σύρο έδωσαν οι κ.κ. Συρμαλένιος και Συρίγος.

Οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ παρέστησαν στη συνεδρίαση του οργάνου και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, τοποθετώντας και οι δύο στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους τα κρίσιμα θέματα της υγείας και της ακτοπλοΐας.

«Στην τοπική αυτοδιοίκηση “χτυπα” η καρδιά των νησιών μας» τόνισε ο κ. Συρμαλένιος, τονίζοντας ότι τα προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν είναι γνωστά και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τη νησιωτικότητα. «Το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και εμείς θα συμβάλλουμε για να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται πολιτικές νησιωτικότητας» δήλωσε ο κ. Συρμαλένιος και πρόσθεσε ότι η συνεργασία με την αυτοδιοίκηση είναι δεδομένη.

Από την πλευρά του, ο κ. Συρίγος εξήγησε ότι η έννοια της νησιωτικότητας δεν μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή, παρά το ότι αποτελεί «πρωτίστως ένα γεγονός».

«Είναι οι αναγκαιότητες που επιβάλλουν την τήρηση αυτής της αρχής» επισήμανε και πρόσθεσε ότι οι τομείς που δυσχεραίνονται λόγω της γεωγραφικής ιδιορρυθμίας – αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της νησιωτικότητας – είναι η συγκοινωνία και η ναυτιλία, η υγεία, η ενέργεια, το περιβάλλον και η παιδεία.

 

«Αδήριτη ανάγκη η συνεργασία»

Την άποψη ότι η παρουσία των βουλευτών στο περιφερειακό συμβούλιο σηματοδοτεί τη διάθεση και την πρόθεση για συνεργασία «που είναι αδήριτη ανάγκη» εξέφρασε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

«Για μας η συνεργασία με την κυβέρνηση και τους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου είναι αναγκαία και δεδομένη. Χωρίς ακρότητες, με αποκλειστικό στόχο να δρομολογηθούν λύσεις στα πολύ μεγάλα προβλήματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε» δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης.

 

 

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*