ΚΕΔΕ: «Να μην προωθήσει η κυβέρνηση την ρύθμιση για διορισμένους Διοικητικούς Γραμματείς στους δήμους»

dioikitiko symboylio kede
admin
27/09/2016 06:26
 
 
 

«Προκλητικά αντισυνταγματική» θεωρεί η ΚΕΔΕ την πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για τη σύσταση θέσεων Διοικητικών και Αναπληρωματικών Διοικητικών Γραμματέων στους δήμους, η οποία – όπως υποστηρίζει – προσκρούει στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ θίγει ευθέως και την αυτοτέλεια του θεσμού της Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού.
Με ομόφωνη απόφαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ζήτησε την άμεση και κατηγορηματική δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να προωθήσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι αιρετοί θα αποφασίσουν δυναμικές κινητοποιήσεις.
Όπως τονίζει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, αν ισχύσει η ρύθμιση, ο δήμαρχος παύει να είναι προϊστάμενος και επικεφαλής όλων των υπηρεσιών του δήμου, αφού επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας τίθεται ο Διοικητικός και Αναπληρωτής Διοικητικός Γραμματέας, ο οποίος δεν είναι αιρετός, «ούτε υπόκειται σε έλεγχο από τον λαό για τις πράξεις και τις αποφάσεις του». Επίσης, το Δ.Σ. θεωρεί απαράδεκτο να κυκλοφορούν δημόσια τέτοιες απόψεις, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος για την μεταρρύθμιση του κράτους, χωρίς μάλιστα να διαψεύδονται κατηγορηματικά από την κυβέρνηση.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*