Συνάντηση Μανιού με τον Αυστριακό υπουργό Εργασίας

manios ekloges
admin
15/09/2016 15:32
 
 
 

Σύγκλιση απόψεων διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός με τον Αυστριακό υπουργό Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας των Καταναλωτών της Αυστρίας Alois Stoeger, κατά τη διάρκεια της οποίας και «μέσα σε κλίμα κατανόησης» (όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση) συζήτησαν θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι η πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε. δεν αποτελεί λύση για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η Ελλάδα, όσο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για τα κόκκινα δάνεια επισήμαναν ότι αν θα δοθούν σε ξένους ομίλους, τότε θα καταστραφεί η προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας.

Ν. Μανιός: «Η Ευρωζώνη μπορεί και χωρίς το ΔΝΤ»
Αναφορικά με τα εργασιακά, ο κ. Μανιός τόνισε ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα πρέπει να ισχύσει για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης και ζήτησε την στήριξη των υπουργών Εργασίας της Ε.Ε. απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις που θέτει το Δ.Ν.Τ., επισημαίνοντας – για ακόμη μία φορά – ότι «η Ευρωζώνη μπορεί και πρέπει να λύνει μόνη της τα θέματα χωρίς την παρουσία του».
Μάλιστα, ο κ. Stoeger τάχθηκε υπέρ της άποψης του βουλευτή Κυκλάδων ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει έναν κοινωνικό χαρακτήρα που θα προστατεύει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών της, περιορίζοντας ταυτόχρονα την εμφάνιση και την ανάπτυξη των ακροδεξιών κομμάτων.
Τέλος, για το πρόβλημα του μεταναστευτικού, οι κ.κ. Μανιός και Stoeger συμφώνησαν στην από κοινού αντιμετώπιση του, αλλά και στη χρηματοδότηση των χωρών που εμπλέκονται περισσότερο με τα θέματα των προσφύγων.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*