Ανακοίνωση της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων για τη διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου

Andreas Papandreou idritiki PASOK 1
admin
03/09/2016 10:01
 
 
 

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Με βάση την ιδρυτική του διακήρυξη, σκοπός της δράσης του ΠΑΣΟΚ ήταν να επιφέρει στη χώρα:
· Εθνική Ανεξαρτησία
· Λαϊκή Κυριαρχία
· Κοινωνική Απελευθέρωση
· Δημοκρατική διαδικασία.
Τις αρχές αυτές, υποστήριζαν ο ίδιος ο ιδρυτής και πολλά από τα ιδρυτικά στελέχη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κάλεσε σε αυτοοργάνωση τις λαϊκές δυνάμεις κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης.
Σήμερα, οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά και να αγωνιστούμε με βάση τις αρχές μας και τις σημερινές ανάγκες για τη συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού μετώπου ανατροπής, αλλαγής πολιτικής και σθεναρής διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη. Γιατί, σήμερα περισσότερο από ποτέ η χώρα και ο λαός μας έχουν ανάγκη μια νέα δημοκρατική και κοινωνική Αλλαγή. Απαιτούνται ξανά, τολμηρές αποφάσεις , ρήξεις και υπερβάσεις. Το παράδειγμα εξάλλου, το έδωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά την δικτατορία, όταν αρνήθηκε τον συμβιβασμό της σιγουριάς της Ένωσης Κέντρου και τόλμησε να κάνει τη μεγάλη ρήξη με την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και το λαϊκό κίνημα που εξέφρασε.
Σήμερα, η κοινωνία πληρώνει το 3ο Αριστερό Μνημόνιο βλέποντας τη μείωση συντάξεων, την αύξηση των φόρων, την πώληση δημόσιας περιουσίας όσο όσο και η Χώρα να βαίνει σε μεγαλύτερη ύφεση.
Τους επόμενους μήνες είναι μπροστά μας μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδος εξελίξεων, υπερβάσεων, αποφάσεων και προοπτικών. Το Δημοκρατικό αυτό προσκλητήριο πρέπει να είναι όσο πιο μαζικό γίνεται διότι ανάμεσα στην νεοφιλελεύθερη Δεξιά του Κ. Μητσοτάκη και στην Αριστερή ψευδαίσθηση του κ. Τσίπρα, ο προοδευτικός πόλος της Κεντροαριστεράς είναι αναγκαίος όσο ποτέ.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*