Το φθινόπωρο τα μέτρα ενίσχυσης των νησιών, σύμφωνα με τον Ν. Συρμαλένιο

syrmalenios naxos2 00
admin
29/08/2016 08:58
 
 
 

Την εκτίμηση ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν τα αντισταθμιστικά μέτρα (βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα) για τα νησιά, έκανε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Πόπη Αλιμπέρτη και την εκπομπή “Aliberti News” του Aegean Voice 107.5.

Σύμφωνα με τον κ. Συρμαλένιο, μετά από τις πιέσεις που άσκησαν οι νησιώτες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, «έγινε κατανοητό σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο ότι πρέπει να ασχοληθούν και με τη νησιωτική Ελλάδα» κι έτσι αναμένεται τώρα η επικύρωση από το οικονομικό επιτελείο κάποιων προτάσεων που έχουν κατατεθεί και συζητηθεί, προκειμένου να «απαλυνθούν» οι συνέπειες π.χ. της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο βουλευτής Κυκλάδων επισήμανε ότι ένα από τα στοιχήματα που έχει βάλει η κυβέρνηση είναι η κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου (σε ορίζοντα τετραετίας, βέβαια) και η αντικατάσταση του από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Όπως είπε ο κ. Συρμαλένιος, φέτος τα 9/10 των πολιτών θα κληθούν να πληρώσουν ίδιο ή λιγότερο ΕΝΦΙΑ και μόνο το 1/10 θα δει αυξημένο το ποσό πληρωμής.

Αναμένονται εξελίξεις για το νοσοκομείο της Νάξου

Στις προτεραιότητες του αρμόδιου υπουργείου είναι η ενίσχυση του νοσοκομείου της Νάξου, επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Συρμαλένιος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «εφόσον προχωρήσει η αποσύνδεση με το νοσοκομείο της Σύρου, θα προχωρήσει και ο Οργανισμός του νοσοκομείου της Νάξου», κάτι που θα συμβεί με τα νομοσχέδια που θα καταθέσει το υπουργείο Υγείας τους επόμενους μήνες.

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να μένουν ανυπεράσπιστοι «απέναντι σε αγκυλώσεις και σε όποιους δεν θέλουν να προχωρήσουν τα πράγματα που έχουν ψηφιστεί», ενώ σχολίασε και την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση του Ναξιακoύ Οργανισμού Βιοϊατρικών Επιστημών (ΝΟΒΕ) για την υγειονομική μονάδα του νησιού.

«Στο πολιτικό επίπεδο οι αντιπαραθέσεις που υπάρχουν, παίρνουν πολλές φορές και τον χαρακτήρα ενός παραλογισμού στην αντιπαλότητα […] Ζούμε σε ένα καθεστώς και σε ένα πλαίσιο πολιτικής αντιπαράθεσης που δυστυχώς η σημερινή ηγεσία της ΝΔ ασκεί μια κάθετη αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα, προσπαθώντας να μηδενίσει τα πάντα και αυτό περνάει και στην κοινωνία […] Πέρα από τις ιδεολογικές αντιθέσεις, πρέπει να συνδιαλεγόμαστε για να προωθήσουμε ζητήματα που αφορούν στον τόπο» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Συρμαλένιος.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*